Routern eero 6 får stöd för Thread

Från sajten:
image

Thread som på sikt kommer att bidra till ett stabilare nätverk i ditt smarta hem växer. Nu får meshroutern eero 6 och eero Pro 6 en uppdatering.

Förra veckan dök det upp en uppdatering hos eero som ägs av Amazon. Deras meshrouters 6 och 6 Pro fick en mjukvaruuppdatering som ger enheterna stöd för Thread. För er som eventuellt missat vad Thread är så handlar det om ett nytt protokoll för det smarta hemmet som ser till att kompatibla enheter bygger ett snabbare och stabilare nätverk med mindre responstider än traditionella protokoll. Thread kräver också mindre energi än andra protokoll vilket förlänger batteritiden på enheter som använder detta som strömkälla. Du behöver heller inte ha en dedikerad hubb för att produkten ska kommunicera vilket är ytterligare en stor fördel. Skulle en produkt vara onåbar i ett Thread-nätverk så söker sig signalen vidare automatiskt utan att du behöver göra något vilket ger ett stabilare nätverk.

Sedan tidigare finns det redan en del produkter ute på marknaden som stöder Thread, bland annat Apple HomePod mini samt produkter från Nanoleaf och Eve Home. Thread är ett protokoll som kommunicerar via Wi-Fi, Bluetooth och Zigbee och som kommer att vara en viktig pusselbit i den kommande standarden Matter. Denna standard är tänkt att vara gemensam för det smarta hemmet och se till att olika produkter från olika tillverkare kan kommunicera med varandra sömlöst.

Uppdateringen till eero 6 och 6 Pro nås via appen och har versionsnummer 6.4. Tänk dock på att du får aktivera stödet för Thread i appen då detta inte aktiverat efter uppdateringen. Du hittar aktiveringen under menyn “Settings > Wireless > Thread”.

Källa: 9To5Mac