Roombas senaste robotdammsugare har moppen på toppen

Från sajten:
image

Den nya robotdammsugaren från iRobot har moppen upptill. Ja, moppen på nya Roomba Combo j7 Plus sitter upptill och fälls ner vid behov.

Roomba Combo j7 Plus från iRobot är en ny robotdammsugare som bokstavlingen lyfter moppen till skyarna. Kanske inte lika högt men konstruktionen skiljer sig en hel del från befintliga robotdammsugare med moppfunktion.

Roomba Combo j7 Plus

Fördelen med moppen upptill sägs vara att den inte kommer i kontakt med ytor som inte bör moppas såsom mattor till exempel. På en del robotdammsugare är även moppen avtagbar och används därför inte så ofta eftersom användaren helt enkelt glömmer bort att den finns där den ligger i ett skåp…

Roomba Combo j7 Plus

I många av dagens robotdammsugare med moppfunktion så lyfts denna upp något för att inte komma i kontakt med mattor men ofta inte tillräckligt vilket innebär att mattan får sig en ofrivillig tvätt. iRobot, som för övrigt numera ägs av Amazon, har löst detta genom att själva moppen sitter upptill på robotdammsugaren och lyfts ner vid moppning.

Robotdammsugaren använder en ny kombination av akustiska sensorer för att detektera olika typer av golv i hemmet för att bestämma när den ska lyfta upp moppen.

Roomba Combo j7 Plus

Roomba Combo j7 Plus har fått ett pris på 1.099 amerikanska dollar och börjar skeppas i början av oktober. Den säljs då tillsammans med en tömningsstation, Clean Base.

Källa: The Verge

Ser "väldigt" stabilt ut.

Smart men en sådan där mopp är ju tyvärr mer en gimmick än något som faktiskt går att använda. De måste ju rotera för att kunna göra rent.

Kör man med moppen varje dag så funkar det bra tycker jag, sen kanske man inte ska köra den om man råkar tappa 3 flaskor söt glögg på golvet.

Sen är min Roborock S6v hela tiden hittar osynliga hinder gör att man blir lite sugen på att testa ett annat märke.

Jag har aldrig riktigt förstått grejen med en släpandes fuktig duk på golvet bara. Men i robotdammsugaren som jag har nu har jag två roterande moppar och där blir det verkligen som att moppa golvet på riktigt.

Vilken har du då?

Denna! Även senaste Roborock kör med liknande moppar.