Rocker lanserar bankkort med fingertrycksavläsare

Från sajten:
image

Den svenska finans- och betaltjänsten Rocker samarbetar med franskt bolag för att ta fram det första biometriska betalkortet i Sverige.

Tillsammans med företaget Idemia tar Rocker fram det första svenska betalkortet med fingertrycksläsare. Idemia är ett världsledande augmented identity-bolag och detta kort blir också ett av de första biometriska betalkortet i världen.

Tanken är att vi helt kan glömma PIN-kod och istället signera våra köp med en snabb petning på kortet. Rocker startar en testperiod nu och satsar sedan på fler smarta mobila betallösningar under 2021.

“Som utmanare till storbankerna testar vi hela tiden ny teknik för att utveckla enklare och smartare finansiella tjänster som hjälper människor i vardagen. Vi är snabbfotade och kan hålla ett betydligt högre tempo än de gamla bankerna för att få ut nya och attraktiva innovationer till våra kunder. Vår strategi är att erbjuda smarta och säkra betalningslösningar oavsett plattform och Rocker blir det första företaget i Sverige och ett av de första i världen att erbjuda den här tekniken för konsumenter”, säger Jonas Hultin, Chief Product Officer och en av Rockers tre grundare.

Via: Rocker Pressmeddelande.

1 gillning