Robotgräsklippare utan slinga från Husqvarna för villaägare

Från sajten:
image

Nästa år lanseras en robotgräsklippare som inte kräver begränsningskabel. Det är Husqvarna Nera som då använder satellitnavigeringssystemet EPOS.

Husqvarna kommer att göra livet enklare för många husägare nästa år när nya robotgräsklippare lanseras. De nya modellerna i Husqvarna Nera-serien kräver nämligen inte nedgrävd begränsningskabel.

Husqvarna Nera

Det är med hjälp av satellitnavigeringssystemet Epos som Husqvarna kommer att förenkla gräsklippandet. Via appen Automover Connect skapar användaren enkelt virtuella zoner för robotgräsklipparen. Bestäm var det ska klippas, när och vilken höjd gräset ska ha och lägg dig sedan bekvämt i hängmattan.

Utöver detta klarar även Husqvarna Nera av branta sluttningar upp till 50 procent samt detektering av saker som ligger kvar på gräsmattan. Med andra ord blir de lite mer som dagens robotdammsugare! Anslutning sker via Automower Connect, mobilt (4G/5G) nätet (430X+450X) eller Wi-Fi (320X).

Husqvarna Nera

Husqvarna Nera kommer i tre olika modeller där värstingen, Nera 450X klarar av gräsmattor upp till 5.000 kvadratmeter. Modellerna 320X och 430X klarar av gräsmattor på 2.200 kvadratmeter respektive 3.200 kvadratmeter. Värt att notera är att om de ska fungera utan begränsningskabel så måste Epos-tillbehöret köpas till separat…

Säljstart sker under första kvartalet 2023 och rekommenderade priser är:

  • 320 Nera – 32.500 kronor
  • 430X Nera – 41.900 kronor
  • 450X Nera – 55.900 kronor
  • Epos plug-in kit, inkl. referensstation – 16 500 kronor

Källa: Pressmeddelande

Oj, billigt!

1 gillning

Kress släpper med kabelfritt via 4g 2023.
2000m2 från ca 20000kr billigare.
5 olika modeller, 2000m2, 3000m2, 5000m2, 12000m2 och 24000m2.

2 gillningar

Varför är det så stor skillnad i pris på robotdammsugare och robotgräsklippare?

Känns som som rejält överpris på de här modellerna. Tycker att man för 20 k borde kunna få en värsting-gräsklippare inklusive allt tillbehör som behövs för klippning utan slinga.

Och koka kaffe/leverera iskall öl.

Killgissar på drifttid, motorstyrka, vädertålighet bland annat. En robotgräsklippare ska kunna gå ganska många timmar per dag, flera dagar i veckan på ojämna underlag och klippa sig genom snabbväxande gräs och allt i ur och skur. Kräver en del mer än att bara kunna suga upp lite dammtussar. Men, visst - hade varit trevligt att se en del av funktionerna från robotdammsugare dyka upp i robotgräsklipparna och detta till ett lägre pris.

1 gillning

Vänta till Xiaomi ger sig in i racet :smiley:

1 gillning

Från sajten:
image

Trenden med att slopa begränsningskabeln för robotgräsklippare fortsätter. Nu har Husqvarna presenterat sin nya robotgräsklippare Automover NERA.

Husqvarna har visat upp sin nya robotgräsklippare Automover NERA som inte kräver någon nedgrävd slinga för att fungera i trädgården. Den nya robotgräsklippare släpps under våren och den använder satellitnavigeringssystemet EPOS för att navigera sig runt gräsmattan. Via appen Automover Conenct skapar användaren enkelt virtuella zoner för gräsklippningen. Här sätts även regler för när NERA ska klippa, vilken höjd, vilket område vilket erbjuder en mer flexibel klippning av gräsmattan.

Husqvarna Automower NERA

NERA-modellerna klarar också komplex terräng och branta sluttningar med upp till 50 procents lutning. Robotgräsklipparna kan upptäcka saker som ligger kvar på gräsmattan, en hink till exempel, och undvika den. NERA kommer i tre olika varianter som passar gräsmattor upp till 5000 kvm.

EPOS är en väl beprövad teknik som lanserades för det professionella segmentet för två år sedan. NERA-modellerna arbetar med en precision på 2–3 centimeter och klarar ojämn terräng och sluttningar med upp till 50 procents lutning. För att NERA-modellerna ska fungera utan slinga måste de utrustas med ett EPOS-tillbehör som säljs separat.

Husqvarna Automower NERA

NERA kommer i tre modeller som alla har stöd för EPOS. Husqvarna Automower 430X NERA och 450X NERA kan klippa gräsmattor på upp till 3200 kvm respektive 5000 kvm, medan 320 NERA är optimal för gräsmattor upp till 2200 kvm. Båda gräsklipparna i 400-serien är utrustade med en funktion, baserad på radarteknologi, som kan hjälpa gräsklipparen att undvika föremål som lämnats kvar på gräsmattan. Alla modeller har förbättrad terränghantering, vilket minskar slitaget på gräsmattan, och kan enkelt tvättas av med slang.

Rekommenderat pris för de nya modellerna är:

  • 320 NERA – 32 500 kronor
  • 430X NERA – 41 900 kronor
  • 450X NERA – 55 900 kronor
  • EPOS plug-in kit, inkl. referensstation – 16 500 kronor.

Källa: Pressmeddelande

Tog mig en titt på dem häromveckan.