Robotdammsugaren Dreame Mova G30 Ultra dyker upp i Kina

Från sajten:
image

Dreame fortsätter att hålla hög takt när det gäller nya lanseringar av produkter för våra hem. Nu har ännu en ny robotdammsugare dykt upp på kinesiska marknaden.

Dreame Mova G30 Ultra är den senaste robotdammsugaren från den kinesiska tillverkaren. I skrivande stund har den dykt upp till försäljning i Kina (bland annat via AliExpress) och huruvida den får se en global lansering är inte känt än.

Denna robotdammsugare använder inte roterande moppdynor utan en vibrerande mopp som pressas mot golvet med 11 Newton och som använder varmvatten vid moppningen. Sugkraften är 8 300 Pa och dammbehållaren rymmer 300 milliliter. Det finns även en vattenbehållare som rymmer 210 milliliter där 100 milliliter är avsett för smutsigt vatten som sedan töms i dockningsstationen.

Dockningsstationen har fått en design som påminner om forna tiders behållare för kontorskaffe och är kanske inte det mest smakfulla vi sett på marknaden. Den rymmer en 4 liters dammbehållare samt två 4,5 liters vattenbehållare, en för rent vatten och en för smutsigt.

Navigering sker med en 360° LIDAR laser samt objektdetektering för att undvika kvarglömda saker på golven. Priset via AliExpress ligger på cirka 1 073 euro.

Källa: HomeKits