RFSL Ungdom testar dina kunskaper på Snapchat

Från sajten:
image

Idag den 17 maj är det internationella dagen mot homofobi, bifobi och transfobi (IDAHO). Med anledning av detta samarbetar RFSL Ungdom med Snapchat.

RFSL Ungdom testar dina kunskaper på Snapchat, detta med anledning av att det är den internationella dagen mot homofobi, bifobi och transfobi (IDAHO) idag. RFSL Ungdom och Snapchat går samman för att öka medvetenheten och konsekvenserna av HBTQ+fobi.

RFSL Ungdom och Snapchat lanserar därför en quizlins som låter användare av Snapchat testa sin kunskap om HBTQ+ rättigheternas historia och milstolpar. Via quizlinsen kan användare också lära sig att förstå konsekvenserna av HBTQ+ fobier samt lära sig mer om de åtgärder som vidtas av RFSL Ungdom för att hjälpa samhället.

När du öppnar linsen bjuds snapchatters in att delta i ett quiz för att testa sina kunskaper. Efter varje fråga får användaren sitt resultat. Efter frågesporten kan du hitta mer information genom att klicka på en länk, på väg till RFSL Ungdom.

Kampanjen initierades av SnapPride, en resursgrupp hos medarbetare hos Snap som är dedikerad till att bygga en stark HBTQ+-gemenskap inom företaget.

Källa: Pressmeddelande