Recension: Warhammer: Vermintide 2 Deluxe Edition

Från sajten:
Recension: Warhammer: Vermintide 2 Deluxe Edition | Teknikveckan


image

Kul med ett nytt Vermintide, älskade verkligen ettan. Men är tvåan bättre? Rent spelmekaniskt är det samma spel. Visst, du har fått en special ability, men annars funkar det på exakt samma sätt. Tappa på fightknappen och du gör ett lätt slag, håll in och du gör ett hårt. Blocka på blockknappen om du gillar sånt. Thats about it. Men kan ett sådant enkelt spel ha djup och hålla länge?

Spelet är likt sin föregångare Left 4 Dead en väldigt linjär historia. Gå från punkt a till punkt b, döda allt på vägen, när du kommer till punkt b, håll ut under vågor av fiender, gör om dessa punkter tills banan är över. Vermintide 2 är dock ett väldigt mycket vackrare spel än det första. Vi får se mycket mer olika typer av miljöer som skogar, åkrar, städer berg och såklart tunnlar.

Gameplay

Det finns någon story, men ingen bryr sig, det är inte därför du spelar den här typen av spel utan du vill ha bra gameplay. Vilket verkligen Vermintide 2 har. Skitkul att spela med kompisar. Har dock ingen local co-op.

Vad Vermintide gör väldigt bra, som World War Z (som jag recenserade här på Tekikveckan tidigare i våras) inte gjorde alls är att de mer biffiga specialmonstren har bra synergier med varandra. Gasråttorna som lämnar stora gröna moln kommer ofta med andra, t.ex. packrats eller gutterrunners som blir svåra att se i molnet men som panikar gruppen och sprider ut den vilket är det farligaste i dessa typer av spel. Det finns också mycket fler typer av specialmonster i Vermintide 2 mot ettan. Nu får vi även träffa på Kaoskrigarna och att träffa på hjärntvättade fanatiker är alltid trevligt.

En annan kul sak som är nytt är ”Heroic Deeds”. Det är variationer på de vanliga banorna fast med andra premisser, som att istället för vanliga råttor så är alla elites, eller att det inte finns någon healing på banorna etc. Klarar du en Heroic Deed får du fetare loot, men förlorar du så är deedet borta för alltid. Så inga do-overs. Vilket är svinkul tycker jag!

Karaktärer

Det finns inga nya karaktärer utan det är de fem vi såg i första spelet som är tillbaka, vad som är nytt är klasser till de olika karaktärerna. Jag hade ju gärna sett någon ny person, Warhammer har ju lite att välja på där, men de nya klasserna till de befintliga karaktärerna är roliga och ganska olika varandra. Alla spelstilar kan hitta något, om du så gillar att ta stryk för andras överlevnad, göra galet mycket skada på håll, göra galet mycket skada genom yxa till ansikte, eller om du gillar lite av allt.

Det finns mycket variation för ett sådant här typ av spel. Inte nog med att karaktärerna har olika klasser utan vapnen funkar på olika sätt inom de olika klasserna. Jag spelade mest Bright Wizard och hennes vapen är en stav och närstridsvapen . Där finns det olika stavar som gör olika attacker, som en eldboll, en annan kan göra mindre och klenare eldbollar men är avsevärt snabbare, en annan gör en stråle eld etc. Likaså för närstridsvapnen. Dessutom kan du alltid tillverka vapen och utrustning och byta dess egenskaper så det passar din spelstil.

Summering

Gillar du att levla klassiska fantasykaraktärer, bygga, trixa och optimera dem med utrustning och göra det med vänner så kommer du älska Vermintide 2.