Radiatortermostaten Eve Thermo får stöd för Matter

Från sajten:
image

Eve fortsätter sin väg med att utöka produkter som stöder Matter. Nu lanseras ett förhandsprogram för deras smarta radiatortermostat Eve Thermo.

Tyska företaget Eve fortsätter att förse sina produkter och användare med stöd för IoT-standarden Matter. Eve har nu lanserat ett förhandsprogram där utvalda användare kan ta del av Matter-stöd för sin kompatibla radiatortermostat.

En uppdatering av produktens firmware behöver göras innan stöd för Matter dyker upp. Det är endast deras fjärde generation av radiatortermostater, Eve Thermo som kan uppgraderas. Dessutom kommer inte alla funktioner som finns via Apple Home att finnas vilket man som användare bör vara observant på. Värt att tänka på också är att har man väl valt att uppgradera så kan inte detta göras ogjort.

Är du sugen på att testa så klicka dig vidare in på länken här.

Källa: HomeKits

Från sajten:
image

Har du en Eve Thermo och vill använda denna på andra plattformar så finns det nu en möjlighet. Tyska företaget Eve lanserar nu testprogram för Matter.

Äger du en Eve Thermo, version 4 och vill testa denna på andra plattformar som Google Home, Amazon Alexa eller Samsung SmartThings så går detta nu via Matter. Företaget har nu lanserat sitt Eve Early Access Program som låter användare vara med och testa samt utvärdera hur det fungerar.

Det som behövs utöver en Eve Thermo (Gen 4) är en hubb som fungerar som en Thread Border Router (Apple HomePod 2 Gen), HomePod mini eller en Apple TV 4K (2 Gen/3 Gen 128 GB). Dessutom behövs senaste uppdateringen av iOS, 17.4 vara installerad. Därefter uppdateras firmware på din enhet – givetvis behöver man som användare anmäla sig till deras testmiljö också. Läs mer på länken nedan!

Källa: Eve