Rabbit R1

Från sajten:
image

CES 2024 handlar inte bara om robotdammsugare och smarta dörrlås. Det dyker även upp lite andra och udda prylar som till exempel Rabbit R1.

Rabbit R1 presenterades igår på CES 2024 och denna nya produkt kan närmast beskrivas som en liten AI-driven assistent som finns med dig under dagen. Produkten är utvecklad av startupföretaget Teenage Engineering och vad de vill är att ta bort alla appar som finns i våra mobiltelefoner och förlita oss på konversationer. Den använder ett eget operativsystem, Rabbit OS, och är utrustad med en liten 2,88″ touchskärm, ett analogt skrollhjul, två mikrofoner, en högtalare och en kamera som går att rotera i 360 grader.

Genom att trycka och hålla in den dedikerade “Push-to-Talk”-knappen så aktiveras enheten och börjar lyssna. Be din Rabbit R1 att utföra något och den sätter igång med att hitta ett svar eller utföra något åt idg. Den använder en teknik som kallas för Large Action Model (LAM) och denna är designad för att få saker och ting gjorda hellre än att förlita sig på olika API:er eller appar.

 

Rekommenderat pris för Rabbit R1 är 199 amerikanska dollar och mer information finns att ta del av på hemsidan. Rabbit R1 kräver inga abonnemangskostnader. Är du sugen på att se hela deras presentation så finns den här.

Källa: Engadget

Man hade kunnat gjort en $7-app istället.
Den här kommer leva max ett år, om den skeppas.

Man får se hur det går för Rabbit r1. En liknande gadget:

1 gillning

Nu har Rabbit prylen visats upp på riktigt:

Man får se om den blir en framgång.

Det där känns ju som rätt sätt att släppa en beta produkt med lite oklart användningsområde. Klart sugen på att spendera $199 för en cool liten pryl att leka med innan jättarna (Apple, Google etc.) kommer med sina mer färdiga lösningar.

Smart att låta Teenage Engineering designa och kul att det är ett svenskt bolag som är inblandat.

2 gillningar

Kanske kan bli ett samlarvärde, osäker på hur långvariga dessa produkter blir.
Man får vänta och se:

Ja vad säger man.