QingPing presenterar ny luftkvalitetsmätare

Från sajten:
image

Kinesiska företaget QingPing har en luftkvalitetsmätare på gång vid namn QingPing Air Monitor Lite. En liten kub som hjälper oss att hålla koll på inomhusluften.

QingPing Air Monitor Lite mäter PM2.5, PM10, CO2 samt temperaturen och luftfuktigheten. De olika värdena kan ses via den inbyggda OLED-displayen. Överst i displayen visas batterinivå, wifi-signal och vad som mäts för tillfället. Det finns också en liten LED-strip som visuellt visar hur luftkvaliteten är; grönt för bra och rött för mindre bra…

QingPing Air Monitor Lite

QingPing Air Monitor Lite mäter 63.6 x 46 x 54.6 mm (B x H x D) och använder wifi för uppkoppling samt Bluetooth 5.0 för att kommunicera med HomeKit. Strömförsörjning via ett 2000 mAh batteri som laddas via USB-C.

Beroende på vilka värden du vill se status på så drar du fingret längs ovansidan för att skifta till önskat mätvärde. Eller så trycker du lätt på detta område vilket också kan ändra statusläget.

Stöd för Apple HomeKit & Xiaomi Home

QingPing Air Monitor Lite har stöd för Apple HomeKit men också för Xiaomi Home vilket gör att du kan använda denna i den senare appen för att trigga luftrenare, luftfuktare eller annat via automationer som sätts upp i denna. Just HomeKit har som bekant inte fullt stöd för alla de olika mätvärdena som erbjuds här så en kombination kanske är lösningen på din automation?

Priset ligger på $80 och produkten ska finnas att köpa via kinesiska handlare nu.

Vad säger ni, har ni börjat lägga mer fokus på inomhusklimatet nu när mycket av arbetet sker hemifrån?

Källa: HomeKit News

1 gillning

Den var ju lite intressant både till funktion och pris.

absolut…men i luftrenaren har du ju redan en sådan mätning?. Så…vet inte riktigt vad denna ska vara bra till?

Luftrenaren tar bara partiklar, så dom flesta brukar bara mäta och visa PM2.5 & PM10.
CO2 måste du vädra ut, visar din luftrenare det?

1 gillning

just…helt rätt… Co2 ser jag inte i dessa luftrenare.
MEN mäter den på riktigt CO2 och inte bara CO ?

Köper man t ex Ikeas nya luftrenare så finns det nog inte mätning i denna så det blir ett komplement. Eller åtminstone en flyttbar sådan om man vill kunna mäta på olika platser i hemmet utan att bära runt på luftrenaren.

På bilden står det CO2. Det är vad andra luftkvalitetsmätare också säger att dom mäter, t.ex. Netatmos grejer och Withings vågar.

1 gillning

Grym och prylar är ju alltid kul. Men undrar om den går in i Home Assistant?