Pressmeddelande: Revolut samlar in 500 miljoner dollar i finansiering

Mer pengar till Revolut. Se gärna vår video om tjänsten samt använd våra affiliatelänkar om du tänker skaffa det så får du kostnadsfri frakt på korten.

Pressmeddelandet

Revolut samlar in 500 miljoner dollar i finansiering av D-rundan och sätter lönsamhet och det dagliga användandet i fokus för 2020

  • Revolut samlar in 500 miljoner dollar i finansiering i D-rundan, värderar verksamheten till 5,5 miljarder dollar, vilket gör Revolut till en av världens högst värderade fintech-företag.

  • Rundan leds av det USA-baserade riskkapitalbolaget TCV, med ett antal befintliga investerare som också deltar i rundan

  • Revolut kommer att använda kapitalet för att ytterligare stärka produktutvecklingen på befintliga marknader, utrullning av bankverksamhet i Europa och öka det dagliga användandet hos sina kunder.

LONDON, 25 februari 2020 - Revolut, den globala finansiella plattformen med över 10 miljoner kunder världen över, har idag samlat in ytterligare 500 miljoner dollar i finansiering av D-rundan. Det totala beloppet som bolaget samlat in uppgår idag till 836 miljoner dollar.

Den nya finansieringsrundan leds av USA-baserade riskkapitalbolaget TCV, med ett antal befintliga investerare som också har deltagit. Finansieringsrundan värderar verksamheten till 5,5 miljarder dollar, vilket gör Revolut till ett av världens högst värderade fintech-företag.

Det nya kapitalet säkerställdes tack vare en stor kundökning samt en stark finansiell utveckling under förra året. År 2019 ökade Revoluts kundbas med 169%, antalet dagligt aktiva kunder med 380% och såg de finansiella intäkterna under 2018 växa med 354%.

Det nya kapitalet kommer att fokusera på att förbättra kundupplevelsen och användas till att stärka Revoluts kärn- och affärserbjudande på befintliga marknader, med särskilt fokus på produktutveckling som hjälper till att öka det dagliga användandet. Framtida planer inkluderar utlåningstjänster för privatpersoner och företagskunder, erbjuda sparkonton med höga räntor utanför Storbritannien, ytterligare förbättring av kundservice och utrullning av bankverksamhet i hela Europa.

Revolut kommer också att fokusera på att vidareutveckla sina Premium- och Metal-tjänster, som har visat sig vara en framgångsrik intäktsström för verksamheten och växte med 154% under förra året. Revoluts Premium- och Metal-konton inkluderar en mängd fördelar, såsom obegränsad valutaväxling, tillgång till flygplatssalonger, avgiftsfri aktiehandel och reseförsäkring.

Revolut fortsätter att investera i att utöka sin personalstyrka på flera platser. Företaget sysselsätter nu över 2 000 personer och anställde flera högt uppsatta från bank- och finansbranschen för att förstärka ledarskapet. Förra året tillsatte Revolut Martin Gilbert, fd co-CEO för Standard Life Aberdeen, till styrelseordförande. Caroline Britton, en före detta revisionspartner på Deloitte, och Bruce Wallace, före detta COO på Silicon Valley Bank, utsågs båda till Non-Executive Directors.

”Vårt uppdrag är att bygga en global finansiell plattform - en enda app där våra kunder kan hantera sin dagliga ekonomi. Denna investering visar investerarnas förtroende för vår affärsmodell. Framöver ligger vårt fokus på utrullning av bankverksamhet i Europa, öka antalet människor som använder Revolut som sitt dagliga konto och att sträva mot lönsamhet. TCV har en lång historia av att stötta grundare som förändrar sin industri på global skala, så vi är glada över att samarbeta med dem när vi förbereder oss för nästa steg på vår resa, säger Nik Storonsky, Grundare och VD för Revolut.

"Vi är mycket glada över att samarbeta med Nik, Vlad och hela Revolut-teamet. Med hjälp av modern teknik och med ett ihärdigt fokus på att glädja kunder har Revolut byggt en verkligt exceptionell kundupplevelse som överskrider allt som befintliga banker kan erbjuda. Vi ser fram emot att stödja teamet på deras resa till att göra Revolut till ett av världens största finansiella tjänsteföretag.”, berättar John Doran, General Partner på TCV”