Pressbyrån satsar på obemannade butiker

Från sajten:
image

Amazon startade 2018 sina första helt obemannade butiker – Amazon GO. Nu går Pressbyrån i deras fotspår med Pressbyrån Go

Den första Pressbyrån Go öppnar på Kungsholmen i Stockholm nu i veckan. I första hand satsar de på obemannade affärer i hotellobbys, sjukhus och kontorsbyggnader. Men ser senare att de kommer spridas ut över Sveriges gator och torg.

Pressbyrån Go

Precis likt Amazon Go är det kameror och sensorer som läser av vad kunden plockar på sig i butiken, som sedan hamnar i kundkorgen i den tillhörande appen. Sedan checkar användaren ut och betalningen sker automatiskt.

“Vi ser att det här konceptet kommer utvecklas mycket, vi börjar med Pressbyrån, men utesluter inte att det även blir 7 Eleven framåt. Vi har en målbild att det ska växa betydligt under det kommande året”, säger Maria Isaksson, affärsutvecklingschef på Reitan Convenience Sweden, som äger Pressbyrån och 7 Eleven.

Appen finns att ladda ner nu och finns tillgänglig för både telefon och surfplatta.

Källa: Breakit

2 gillningar

Smidigt, uppskattar de redande existerande självscanningssystemen som Pressbyrån har på många ställen, särskilt när en är lite försenad till ett tåg.

2 gillningar