Porlande vatten med Xiaomi Smart Pet Fountain till djuret är den klara favoriten

Från sajten:
image

Xiaomis Smart Pet Fontuntain en smart vattenskål och det är full pott hela vägen från kranen till husdjuret.

Att de allra flesta hundar och katter uppskattar rinnande vatten framför stillastående vatten är ingen nyhet. Att bygga ett eget litet fågelbad i hemmet för att djuret ska dricka kanske inte faller alla husdjursägare i smaken. Men med Xiaomi Smart Pet Fountain får vi en liten fontän till husdjuret som vi kan ha inomhus.

Xiaomi Smart Pet Fountain

Vad får vi i lådan?

I lådan får vi en tank, en pump, ett yttre skal och en strömadapter, vattenskålen är högre än en klassisk vattenskål men inte större i yta. Efter att vi monterat ihop det hela, något som inte tar många minuter, står den stadigt på golvet med hjälp av sina gummifötter. Ovansidan har ett hål där vattnet bubblar upp och sedan sluttar ovansidan nedåt så att vattnet kan rinna ner tillbaka och pumpas upp igen. Strömkabeln är i flätat tyg och ser ut att tåla tuffa tag.

Produkter som görs smarta bara för att är ett ofog vill vi ska upphöra. Den här produkten skulle vid första anblick kunna klassas in som en sådan. Men det här visade sig vara en produkt som vi undrar hur vi klarade oss utan. Det är även produkt som inte tömmer hela plånboken för de husdjursägarna som inte än har upptäckt det fantastiska i att automatisera husdjurens tillvaro, endast för att låta oss människor istället ägna tiden till att leka med våra håriga vänner.

Xiaomi Smart Pet Fountain

Utseende som smälter in

Att vattenskålar till hundar allt som oftast är i metall och mest ser ut att matcha in i ett storkök är bedrövligt för ett hem som satsar på en mjukare inredningsstil. Vit futuristisk design kommer inte passa in i alla hem men det ger en mer behaglig upplevelse. Finns det sedan tidigare andra produkter från Xiaomi i hemmet kommer den här vattenskålen passa som handen i handsken.

Xiaomi Smart Pet Fountain

Även om porlande vatten kan vara avslappnade är det kanske inte något vi önskar lyssna på dagarna i ända. Instruktionsboken säger att den ska låta under 30 dB men vi har inte kunnat höra någonting alls från den här vattenskålen. Allt från pump till fontän och cirkulation av vattnet ska enligt Xiaomi vara designat med tysthet i åtanke. Vattenfontänen innehåller även ett filter som filtrerar i fyra steg, dels fångas och filtreras de fina partiklarna upp. Eventuella hårstrån fångas och annat som klor filtreras upp. Sedan filtreras Ca- och Mg-joner bort. Det är sådant som kan orsakar njursten för husdjuren.

Xiaomi Smart Pet Fountain

På framsidan av skålen har vi en knapp, två dioder och ett transparent fönster. Knappen använder vi för att ändra mellan de två inställningarna fontänen har. Det första är alltid på och den andra inställningen är växelvis på och av. Tio minuter på och därefter tio minuter av, bra för de som vill spara på ström särskilt på natten när djuren kanske inte dricker. Dioderna visar oss vilket inställning som är aktiv. Det lilla fönstret gör att vi kan se hur mycket vatten det finns kvar i vattenskålen. Men fönstret kommer även börja lysa rött om vattennivån blir allt för låg. Utöver att vi kan få notiser i telefonen det vill säga. Produkten går även in i Xiaomis app. För de som inte är bekanta med den går det att styra produkter utifrån If this then that-satser. Utöver att det går att ställa in scenarion som att slå på och av vattenskålen utifrån vad klockan är så går det att koppla ihop vattenskålen med andra Xiaomiprodukter. Till exempel går det att låta vattenskålen enbart slås på om en rörelsesensor detekterar rörelse i rummet.

Xiaomi Smart Pet Fountain

Det här är en fullträff när det kommer till tillbehör för djuret. Det enda vi saknar på den här smarta vattenskålsfontänen är en mätare som berättar hur mycket vatten djuret i fråga har druckit. Sådan information kan vara en bra indikator på att någon inte står helt rätt till med vår fyrbenta vän.

Recension: Xiaomi Xiaomi Smart Pet Fountain

Fördelar

  • Stilren.
  • Rinnande vatten för djuret.
  • Filtrerar bort hår, smuts, Ca- och Mg-joner.
  • Tyst.
  • Går att ställa in i Xiaomi-appen med alla andra Xiaomiprodukter.

Nackdelar

  • Ingen mätare för hur mycket djuret druckit.

Detaljer

Färg: Vit
Märkeffekt: 5,9 W
Strömkabelns längd: 1,5 m
Produktens mått: 191×191×177 mm
Kapacitet: 2 liter

Pris: 799 kronor hos Mi Store eller kolla Prisjakt

Sammanfattning

Xiaomi Smart Pet Fountain är en fullträff när det kommer till smarta tillbehör för våra fyrfota vänner. Den varken tömmer plånboken eller är onödig. Djuren bokstavligen älskar att dricka rinnande vatten och ratar nu alla gamla vattenskålar framför den här. En vit klassisk Xiaomi design som gör sig bra i det skandinaviskt designade hemmet. Inga onödiga lysdioder och ljudnivån är mycket låg.

Betyg: 4.5 / 5

Teknikveckan rekommenderar starkt!