Politisk debatt

Ja, jag tänker nog att det är en skillnad. Med leasing kan du köpa loss bilen, det finns ett restvärde. Med prenumeration kan du inte köpa den. Som en hyrbil, men under längre tid.

Volvo har Care-by-volvo så något liknande det.

1 gillning

Jag måste hitta de där seriestripparna från Pondus med bilmekanikerna... :slight_smile:

1 gillning

Jag har länge(?) trott på självkörande kollektivtrafik/taxi där de flesta inte alls äger en bil. Nu fick jag höra från några forskare att det steget kanske hoppas över och det blir drönare istället. Själv vet jag inte om det blir en bra stadsmiljö med en ”massa” drönare. Jag hörde om beräkningar som sa att idag finns det nästan 900 000 bilar/lastbilar i Storstockholm. Med självkörande minibussar som främst kör folk mellan 06:00 och 09:00 samt 16:00 och 19:00 och paket/varor den andra tiden behövs det bara runt 9000 minibussar.

Översätter vi det till 9000 drönare vet jag inte om det blir så trevligt? Men har svårt att visualisera hur 9000 drönare av större storlek i Stockholm skulle upplevas?

1 gillning

Jag tror att alla dessa framtidsvisioner ligger mycket längre fram än många tror. Bara det här med självkörande bilar så går ju inte utvecklingen så fort fram som många sa.
Det är så mycket som behövs och att vi människor känner oss bekväma och trygga med dessa förändringar även om tekniken finns.
Även juridiken som maler långsamt.

3 gillningar

Håller med om det i mångt och mycket. Efter att nyss köpt en Tesla kan jag ju säga att om deras Autopilot är en indikation på självkörande bilar kommer Volvo flyga innan..:sunglasses:

Det som talar för snabbare utveckling är att tekniken, trots Teslas Autopilot, börjar bli redo.

Det var det här jag fick höra lite om:

Jag blir ännu svartare till sinnet för att det fins likatänkande som skriker Allahu Akbar till samma sak här i Sverige, och som säkerligen skulle se min blonda tonårsdotter som lovligt byte. Allt detta medan jag betalar för deras bidrag med mina skattepengar.

1 gillning

På ett lokalt plan är det fullkomligt vidrigt hur vi inte agerar, åtminstone å det kraftigaste fördömer, sådana firanden här hemma.

Mig veterligen har högsta hönset i Malmö, socialdemokraternas Katrin Stjernfeldt Jammeh, fortfarande inte gått ut och kraftigt fördömt dessa firanden. Det är så man kan kräkas.

3 gillningar

Det blir syntaxerror för socialister när deras kelgrisar för att plocka godhetspoäng beter sig som barbarer. För du kan väl inte kritisera muslimer utan att vara en nazist?

1 gillning

det blir lätt förutfattade meningar åt alla håll här..

2 gillningar

Är det korrekt uppfattat att det är en mänsklig rättighet och en yttrandefrihetmanifestation att bränna religösa skrifter i syfte att hetsa men däremot att vara glad och fira på stan (osmakligt eller ej) skall fördömas å det yttersta från alla delar av samhället?

2 gillningar

Likställer du akten att bränna en religiös skrift med att fira att hundratals civila har massakrerats? Ur ett moraliskt perspektiv så är det en enorm skillnad. För att ge kontext. Tänk dig att NMR-medlemmar gått och firat på gatorna för massakern som terroristen Breivik utförde. Det skulle med rätta fördömmas av alla delar av samhället. Det som sker nu är exakt samma sak.

1 gillning

Du likställer alltså brännandet av en fysisk bok med att fira mördandet av andra människor? Bara så vi är på det klara med vad du menar här.

Ja det är exakt samma sak – två saker man får göra fast det är osmakligt och dumt.

Det är inte upp till dig eller mig att värdera vad folk manifesterar på gatorna – det är det som är problemet med er högerpopulister. Allt som ni gillar är heligt enligt yttrandefrihetsprincip – medan så fort det uppstår saker som ni ogillar då är det HELT absurt att det skulle vara ok.

Allt ni ogillar måste förbjudas – oavsett om det handlar om att det spelas fel musik på P3 eller om folk utan vett flaggar på stan.

Det är precis som i USA, det gnälls om cancer culture så fort någon högermänniskas twitter-meddelande inte sprids viralt – men sedan vid första bästa tillfälle skall böcker som inte känns rätt tas bort och herregud i himmelriket om du råkar sminka dig som man och läsa dessa eller andra böcker för barn.

6 gillningar

Yttrande- och organisationsfriheten har ingen paragraf i sig att man bara får manifestera för det som är rätt och riktigt.

Vi har väl haft massvis med NMR-medlemmar och annat pack som gått och firat på gatorna utan att det krävts från något håll att kommunstyrelsens ordförande skall gå ut och ta avstånd? Hela det här samhället är ju byggt för att skydda nazister som demonstrerar på stan.

Hyckleriet inom högerpopulismen når nya oanade proportioner.

4 gillningar

Som judehatet från S i Malmö och Sverige.

Du menar som t ex Pippi Långstrump här hemma?

Ok, då drar jag mig ur. Så urbota dumt att det förtjänar inte min tid.

Är det urbotat dumt att vi har demonstrationsfrihet i Sverige?

Det finns för övrigt inget politiskt beslut att Pippi Långstrump skall tas bort från våra bibliotek.

De hade inget demonstrationstillstånd.

För övrigt hade säkert hälften saknat annat tillstånd också, som uppehållstillstånd. Det hade varit ett lämpligt tillfälle att gripa för att sedan hanteras mot utvisning.

Demostrationsfriheten står över demostrationstillstånd. Det är naturligtvis urbotat dumt att inte ha demostrationstillstånd och det riskerar ju att stänga ner hela manifestationen, och det är urbotat omoraliskt att flagga för en invasionsstyrka – men det är inte fel ur samma principer som får er att försvara koranbränning.

För övrigt har hon det.

Tog några dygn.

Antar att orden måste väljas med omsorg för att inte stöta sig så lite som möjligt med väljarkå…ehm, ”demonstranterna”.