Polestar 5 - från koncept till produktion

Från sajten:


Polestar 5 presenteras som en elektrisk fyradörrars GT-bil med ny elektrisk drivlina.

Utvecklingsprototypen Polestar 5 visas nu upp för allmänheten. Det är en produktionsversion av konceptbilen Precept, som visades upp för två år sedan. Det sker under Goodwood Festival of Speed i England, och Polestar 5 kommer köras upp för Goodwoodbacken i segmentet “First Glance”.

Enligt utvecklingschefen Pete Allen kombineras egenskaper från prestandabilar med tekniska innovationer. Chassit är epoxylimmat – vilket ska ge “en körupplevelse som är lika tilltalade som formgivningen”. Drivlinan ska kunna leverera 650 kW och 900 Nm.

”Polestar 5 är ett projekt som definierar vårt företag. Bilens progressiva design och avancerade teknik sätter tonen för Polestars framtid. Vi har fantastiskt begåvade människor i vårt team som gör att vi kan skapa verkligt ikoniska elbilar.” (Thomas Ingenlath, Polestars vd)

Polestar 5

Polestar har tre nya bilar pågång, med de påhittiga namnen “Polestar 3”, “Polestar 4” och “Polestar 5”. Den sistnämnda förväntas lanseras under 2024.

För er som är intresserade av processen från konceptbil till produktion finns massor av info på Polestars youtubekanal.

Via: Pressmeddelande

Alltså den är så snygg!

2 gillningar

Visst är den! Riktigt läcker!

Är det inte lite för mycket svart plast längst ned på dörrarna och i aktern för att vara - vad jag antar - en fullutrustad bil? Ser ut som min basutrustade EV6.

1 gillning

Men det där är ju en klassiker - bilar som ej är nerlackerade kan du köpa till nerlackering i paket. Bilar som är nerlackerad kan du köpa till svart plast på sidorna i paket :grinning:

Och den skulle bli snyggare med dig i :heart:

1 gillning

Awwww duuuu!

2 gillningar

Som på många Volvobilar. Vill man ha lackerat ända ner måste man betala extra med det största paketet. :grimacing::joy:

Och varför envisas Polestar med att visa upp sina bilar i vitt. Den tråkigaste och mest intetsägande ”färgen”.
Bättre med den ljusblåa dom visade konceptet i.
Det är ju verkligen en originell och snygg design dom lyckats med.

1 gillning

Är de inte grå?