Podcastspelaren Pocket Cast blir gratis

Från sajten:
https://teknikveckan.com/nyheter/podcastspelaren-pocket-cast-blir-gratis/


image

Den populära Podcast appen Pocket Cast ändrar sitt upplägg som de haft sedan 2010. Tidigare har appen kostat en rejäl slant men ändå seglat upp som en av de mer populära podcastapparna. Nu blir den appen gratis med möjlighet till en Plus funktion genom en prenumerationsmodell. Förra året så gick ett par större radiostationer ihop och köpte upp appen. Företaget meddelar själva att förändringen är för att hamna mer i linje med sina ägare.

”more closely aligned with the open-access model of its public media ownership.” ”We recognize the one-time download fee is antiquated, so we’re dropping that. Not because we’re trying to move users to Plus, but rather so we can align with the open-access philosophy of our public media ownership. In fact, we think only a small percentage of power users will opt for Pocket Casts Plus.”

Samtidigt som den appen ändrar betalmodell så introducerades nya funktioner så som att kunna söka efter episoder och möjligheten till att lyssna på en podcast utan att börja prenumera på den. Gratisversionen innehåller fortfarande funktioner så som filter, automatiserade nedladdningar, dark mode, möjligheten att ändra uppspelningshastigheten och synkronisering mellan olika platformar som iOS och Android

För skeptikern meddelar företaget även att de inte kommer att sälja användarnas data, något som annars är vanligt när något är gratis.

So does this mean you’ll now be selling my data or something? What’s the new business model?

That’s a fair question to ask, and no, we won’t be selling or sharing your data with third parties. In fact, our privacy policy remains unchanged.

Pocket Cast till iOS och Android är nu helt gratis medan web och PC ingår i Plus modellen

Pocket Cast Plus är deras nya prenumerationsmodell och vid köp av den så kommer användare kunna växla mellan alla plattformar så som PC och Web. Alla som har betalt engångskostnaden för Pocket Cast till webben eller PC kommer att få tre års prenumeration av Pocket Cast Plus.

Källa:Pocket Cast

Då är man en stolt plus-kille då i 3 år!!! :crazy_face:

1 gillning

det är en titel som heter duga
Plus-kille

1 gillning

Så dom tar fram en helt magisk app som är så brutalt bra att det var min absoluta favoritapp - alla kategorier. Jag köper den och dom bestämmer sig sedan att göra om appen så att den blir högst medioker samt att den kraschar ungefär varannan gång jag startar den. Som grädde på moset så ska jag dessutom börja betala för appen som jag redan köpt för att få fortsätta med den nya mediokra upplevelse som knappt fungerar. Super! :slight_smile:

Dock bra för dom att dom får tre år på sig att få den att fungera någorlunda innan jag måste bestämma mig :wink: Står det någonstans vad det kommer att kosta?

Morgon-rant har guld i mun… :laughing:

Edit:
Denna åldrades inte så bra :rofl:

https://web.archive.org/web/20180827200657/https://play.pocketcasts.com/

Kanske dags att testa något annat än overcast.

Har pocket cast voice boost ?

Någon som gått från overcast till pocket och ser fördelar som overcast saknar ?

Den har voice bost.
En fördel är att den finns på fler plattformar, android, ios, windows.

Skulle inte tro mycket skiljer annars, de är väl bland de största klienterna så de har nog kollat och kopierat från varandra.

Jag är en fan av https://castro.fm Inbox och queue ger bättre överblick än andra podcastspelare tycker jag.

Personligen föredrar jag design och discoversektionen. Även skapande av ”smarta spellistor” eller filter som pocket cast kallar det känns mer genomarbetat. Och enligt mig är det lättare art få till listor som man vill ha det i pocket cast.
Mao hade aldrig gått tillbaka till overcast, inte ens efter nya prenumerationsupplägg :stuck_out_tongue:

Haha, satan, det tog mig ett antal genomläsningar att förstå. Läste disco-versektionen istället för discover-sektionen. Det är svårt med sammansatta ord när halva ordet inte är på svenska.

Ah dom gjorde en Airmail :joy:

Japp, och valde sedan att pudla :slight_smile:

Använder man Sonos så finns Pocket Casts i appen.
Har gått från Overcast till Pocket Casts och sen tillbaka till Overcast.

Har laddat ner pocket och flyttat några poddar dit. Misstänker att det blir att flytta tillbaka dem till overcast :thinking:

Trivs verkligen med overcast.

För mig har det varit Watch appen som krånglade lite på båda. Men nu flyter det på bra med Overcast.

Testade det med overcast när det var nytt. Fungerade ej för mig, struntat i det sedan dess.