PM: Donken digitaliserar Drive Thru

McDonald’s nya digitala skyltar i Drive Thru gör valet enklare för hungriga gäster

McDonald’s har tidigare i år berättat att restaurangkedjan storsatsar i Sverige, med offensiv expansion och en modernisering av gästupplevelsen i befintliga restauranger. Det handlar om att möta gästernas föränderliga behov och att fortsätta erbjuda en modern restaurangupplevelse. Förutom att expandera, satsar nu McDonald’s på att utveckla Drive Thrun, som ett resultat av att gästerna längs vägarna blir viktigare.

I restauranger med McDrive sker nästan 50% av försäljningen i Drive Thru. Nu genomförs en gedigen digitalisering av Drive-Thru-processen, där menytavlorna får det största uppsvinget. Tillsammans med Visual Art etablerar McDonald’s digitala menytavlor som kan skräddarsys efter allt från tid på dygnet, väder och kampanjer. Exempelvis kan tavlan tidsanpassa innehållet till att enbart visa frukostmenyn på morgonen, för att göra det enklare för gästerna att läsa menyn och ta beslut om sin beställning.

  • Att erbjuda en enkel och snabb beställningsprocess och riktigt goda burgare är det bästa sättet att göra våra McDrive-gäster nöjda, och våra nya digitala skyltar blir en viktig del i detta arbete framåt, säger Rickard Berthold, Digital Lead, på McDonald’s i Sverige.

Idag finns de nya tavlorna på tre restauranger, McDonald’s Åkersberga, Lindvreten och Tumba, och under 2020 kommer samtliga McDrives i Sverige att digitaliseras. Skyltarna har bättre kvalitet både i dagsljus och mörker och går att läsa på längre avstånd.

  • Att vi digitaliserar Drive-Thrun ger våra medarbetare mer tid till andra arbetsuppgifter då vi snabbare och enklare kan göra uppdateringar för nyheter och kampanjburgare, säger Rickard Berthold, Digital Lead, på McDonald’s Sverige.

Skärmarna drivs av Visual Art med mjukvaran VA Player, en mjukvara som drivit digitala lösningar hos McDonald’s sedan 2006 och idag servar alla digitala menyskärmar och lobbyskärmar inne i restaurangen.

  • Tillsammans med McDonald’s fortsätter vi att digitalisera kundresan, nu med menyerna i Drive-Thrun. Vi är säkra på att McDonald’s gäster kommer bli ännu nöjdare med sin restaurangupplevelse som ett resultat. Det finns en enorm utvecklingspotential i att effektivisera och kundanpassa köpprocessen med hjälp av digitala skyltar. Vi på Visual Art ligger i framkant inom detta område och därför känns det fantastiskt att samarbeta med en stor aktör där vi får möjlighet att utveckla nya, spännande projekt ihop, säger Pontus Meijer, Business Area Director på Visual Art.

Är nog bra, men tycker att dom slöat till rejält när det gäller tiden man sitter i kön och väntar, iaf här i Nyköping, det som tog 4-5 minter för några år sen tar nu oftast 10-15 minuter.
Gillar dock att tavlorna blir större och förhoppnings vis mer kompletta på vad dom har… lite segt när man inte kommer ihåg vad varan heter man vill ha som tillägg.

Nu är det väldigt sällan jag använder mcdriven eller liknande då jag är lite anti mot att äta i bilen osv.

Men det skulle väl vara rätt smidigt om man kunde göra sin beställning i mobilen innan och sen istället för att försöka göra sig förståd genom det odugliga intercomsystemet bara scanna en QR-kod vid högtalaren så kom beställningen in hos dom.

1 gillning

Föreslå för dem? Lät ju som en bra ide :+1:

Eller som Max, gör hela beställningen och betala i appen, sen är det klart när du är på restaurangen :smiley:

Max har verkligen tänkt till i sitt flöde.

1 gillning

Anledningen till att man får vänta längre nu är för att dom gör maten på beställning typ, innan fanns det x antal av varje klart. Men det kastades på tok för mycket så har för mig ändrade på systemet lite om jag inte missminner mig

Kanske det… men 10 minuter hit eller dit spelar ju inte så stor rolll, är bara nått jag märkt.

@wurpan: Du kan ju äta ute eller ta hem maten, behöver ju inte sitta i bilen och käka?

Jag känner @wurpan och vet hur lat han är. Inte fan orkar han sitta där. Han är glad i mat också, så ta hem mat har han inte tid med! :smiley:

Jag tolkar det som att de bara skaffar digitala skärmar istället för att ha affischer i ljuslådor. Superbra men känns ju inte revolutionerande :thinking:
Väntar också på att McDonalds ska släpp en app. Max var verkligen i framkant när de släppte sin, men tycker den skulle behöva uppdateras nu när den legat ute några år. Funkar inte alltid att betala för mig och den är inte anpassad efter de nya skärmarna sen iPhone X kom.

Men spännande att se vad som sker framöver från alla snabbmatsjättarna :slightly_smiling_face:

Korrekt! Därför jag anser att onlinepizza är det bästa sen skivat bröd. Kommer maten hem till mig istället.