Plötsliga problem med HomeKit

Om du har uppdaterat till senaste arkitekturen av Homekit kommer det inte att funka med monterey, ios tidigare än 16.4 eller ventura av äldre versioner.

2 gillningar

Men va inte den stoppad pga buggar etc?

Vad visar jag? Jag tog din bild faktiskt.

Jo men den kom tillbaka nu i senaste uppdateringarna. Men om jag fattar rätt så måste man aktivt välja att göra uppdateringen. Om du har en enhet med senaste uppdateringen tex iOS 16.4 så ser du denna bilden om du INTE har uppdaterat. Om du har uppdaterat så vet jag inte hur man ser det men då bör ju inte valet finnas.

Läser du inte svaren du får? Jag länkade till en artikeln till Teknikveckan där det står att dom nu släpper den. Efter att dom mycket riktigt drog tillbaka den pga av buggar.

Vet inte om du skojar eller om du menar allvar faktiskt. Ingen programvara som är borta. Utan Monterey är inte kompatibel med HomeKit nya arkitektur. Du måste uppdatera din MBP till Ventura.

Jag har iOS 16.14.1 men har inte sett det där om Homekit...
Alla mina enheter uppdaterar automatiskt... men blir jäkligt lack om uppdateringen till Monterey skedde automatiskt i natt och drog med sig senaste Homekit dessutom.

Finns det något sätt att få tillbaka en äldre Homekit?

Monterey är före Ventura och uppgradering mellan versioner sker inte automatiskt.

Tack det vet jag och min MBPr hade Monterey sen tidigare och går inte att uppdatera till Ventura pga ålder. Därför känns det underligt att Homekit för Monterey slutat att funka nu plötsligt.

Därför att du,någon har uppdaterat till HomeKits nya arkitektur.

Nej, detta har jag inte på denna datorn.

Uppdatering av Homekit är inte en individuell uppdatering för varje enhet. Utan den sker på den enhet som agerar hub.

2 gillningar

Din ATV har förmodligen uppdaterats.

2 gillningar

Shit, det gjorde den ju sent på kvällen igår… Attans :frowning:

5 inlägg har sammanfogats med ett befintligt ämne: Flams och trams

Lamporna har börjat släckas när min fru går hemifrån först fastän de är inställda på att släckas när den sista personen går hemifrån. :triumph:

Hade bekymmer med positionen av hemmet förflyttades i tidigare versioner.. brukar gå till sig per automatik, fruktansvärt irriterande!.

1 gillning

Funkar med Hue-prylarna i Homekit för mig men Eufy kamerorna förföljer mig och spelar in till iCloud även när jag är hemma... dvs spelar inte in på minneskortet, viket är bra då man slipper att tömma korten manuellt, där på iCloud sparas de sista 10 dygnen, för jag lyckas inte lägga in Hemma/Borta till dom???

Det problemet hade jag första åren med Homekit och lyckades aldrig felsöka det. En vacker dag började det funka för alla familjemedlemmar utan någon gjort någon förändring. Nu har det (peppar, peppar) varit stabilt några år.

Många spökande homekit-problem verkar kunna lösas med att:

  1. Se till att alla enheter är på senaste version av iOS/macOS/tvOS osv.
  2. Starta om Homekit-hub (hubbar om du har flera)
  3. Stoppa synkroniseringen av Homekit i icloud-inställningarna på din iPhone/iPad som strular, starta om telefonen och återaktivera synken.
  4. Kontrollera att ”rätt” enhet om du har flera är den som uppdaterar din hemma/borta-status. Har du tex både en iPhone och en ipad så ska väl den inställningen antagligen vara kopplad till din telefon, inte iPaden om du brukar lämna den hemma.
3 gillningar