Plattformen Yonomi köps upp av Allegion

Från sajten:
image

Den populära amerikanska smart hem-plattformen Yonomi köps upp av irländska företaget Allegion. Båda företagen är relativt okända i Sverige men har en trogen användarskara och många populära varumärken i utlandet.

Yonomi är en plattform för smarta hem som knyter samman olika tillverkares produkter, lite som IFTTT men mer fokuserat på produkten än på tjänsten. Företaget startades 2013 och har användare i mer än 150 länder världen över så det finns säkert en och annan användare här i Sverige också av Yonomi. Tjänsten knyter samman 36 olika varumärken och mer än 300 IoT-produkter i fler än 20 olika kategorier. I juni månad förra året rekryterade Yonomi Sumati Sharan Stewart som varit huvudansvarig på Amazon’s avdelning för utveckling av Alexa’s smarta hem-team.

Allegion är primärt verksamt inom låsbranschen och har totalt 30 olika varumärken varav ett större antal välkända sådana i sin portfölj som t ex Schlage, Dexter by Schlage, Kryptonite och TreLock. Som bekant köptes företaget August upp av Yale (Assa Abloy) och detta köp är väl ett steg i rätt riktning av Allegion när det gäller att stärka sina positioner inom smarta hem. Allegion har sedan 2017 varit en av investerarna i Yonomi så nu togs steget fullt ut.

Är det någon som använder Yonomi här och vad tycker ni om plattformen?

Källa: Allegion