Philips Hue på gång med stöd för fler bryggor

Från sajten:
image

För dig som har fler ljuskällor från Philips Hue än de flesta andra kan denna nyhet vara upplysande! Stöd för fler bryggor som samverkar ser ut att vara på gång.

Tyska hemsidan Hueblog har hittat information om att Philips Hue är på gång med stöd för flera bryggor. Inte som det stöd som finns idag där fler bryggor kan läggas till men hanteras som separata sådana. Nu ser det ut att komma stöd för flera bryggor i samma installation vilket innebär bättre kontrollmöjligheter för dig med många ljuskällor.

Idag är Philips Hue Bridge konstruerad för att hantera 50 ljuskällor vilket säkert är fullt tillräckligt för de flesta normalanvändare. Men, när antalet tillbehör och ljuskällor börjar sticka iväg så krävs en brygga till. Denna har dock inte kunnat installeras i samma hem utan har fått hanteras som ett separat sådan.

På en av supportsidorna hos Philips Hue står följande att läsa:

“Have more than one Bridge? Later this year, you’ll be able to add multiple Bridges to one account and sort them into Homes to keep your system organised.”

Stödet ser ut att lanseras under 2024 men inget datum finns angivet. Huruvida flera bryggor kan samverka sömlöst får vi hoppas så att olika kontroller anslutna till olika bryggor kan hantera ljuskällor utan restriktioner.

Hur många Philips Hue-prylar har du i din installation?

Källa: Hueblog

Låter lovande. Själv ligger jag nog egentligen på gränsen, inte 50 lampor riktigt än men drar fort iväg med tillbehören. Har tänkt köpa en andra hub men kändes för besvärligt med uppdelningen.

Äntligen!
Har sedan en tid tillbaka fått gå över till två bryggor. Det fungerar ju bra i och för sig, men det vore ju ännu bättre om man slapp ha två hem att hoppa emellan. Nu hanterar ju Googleassistenten det väldigt bra men skulle ju vara smidigare om man kunde seriekoppla bryggorna till ett hem. Tummen upp på det.

Ang frågan om antal Hue enheter: 75 st inkl några få IKEA kontakter som ligger i Huesystemet.