Philips Hue på gång med stöd för Adaptive Lighting

Från sajten:
image

På utvecklarkonferensen WWDC tidigare i år presenterade Apple funktionen Adaptive Lighting för HomeKit. En funktion som förändrar belysningens färger allteftersom dagen fortlöper.

Nu dyker det upp skärmdumpar från betatestare i Tyskland som får prova på hur det ska fungera för Philips Hue. De har fått en uppdatering till sin Hue Bridge och detta tyder på att vi börjar närma oss en publik lansering av adaptiv belysning för våra hem.

Tanken här är att vi ska få mer dynamisk belysning i våra hem med varmare ljus på morgonen och kallare ljus framåt kvällen. Denna ska förändras löpande och ge dig en behagligare tillvaro i ditt hem.

Philips Hue Adaptive Lighting

Det är upp till de olika tillverkarna att implementera stöd för Adaptive Lighting i sina produkter. Att nu Philips Hue är på gång är ingen direkt överraskning då de ligger i framkant när det gäller smart belysning.

Apple HomeKit Adaptive Lighting

I appen kan man se att en av de runda ikonerna för färg nu ersatts av en ikon med en sol i och denna använder du för att dra nytta av adaptiv belysning. Testarna anger att funktionen fungerar med White & Color Ambiance ljuskällorna från Philips Hue.

Källa: Macrumors

1 gillning

Hoppas TRÅDFRI fixar detta

Verkar vara nära nu
https://9to5mac.com/2020/11/12/homekit-adaptive-lighting/

Tar ett tag till…

1 gillning