Philips Hue Festavia lyser glatt upp din julgran

Från sajten:
image

Nu ska julgranen bli färggladare och lite smartare. Philips Hue har presenterat en ljusslinga vid namn Festavia som livar upp julgranen i vårt hem.

Philips Hue Festavia är en ljusslinga avsedd för julgranen som skapar en mysig atmosfär i hemmet. Ljusslingan har 250 smarta mini-LED längs en 20 meter lång sladd vilket inbjuder till flexibilitet när det gäller att pynta granen. Eller för den delen ett annat lämpligt utrymme för hemmet.

Festavia har samma funktioner som övrig smart belysning från Philips Hue vilket innebär att det går att dimma, tända, släcka, schemalägga eller ställa in timers för att styra belysningen. Precis som med övrigt sortiment så görs detta via Hue-appen.

Det finns också möjlighet att skapa flera olika färgpunkter längs slingan för mer mysig känsla. Synkronisera med övrig Philips Hue belysning i hemmet eller låt den blinka med i musiken från Spotify och SmartThings-integrationen.

I samband med att Festavia presenteras tillkommer nya funktioner i Hue-appen. Den nya Sparkle-effekten får varje ljus på slingan att blinka. Båda effekterna Candle eller Fireplace kan också användas för god stämning. Med Festavia kommer dessutom en ny stil som användarna kan välja: Scattered. Medan den befintliga linjära stilen ger en sömlös gradient av färg från ena änden av snöret till den andra, sprider den utspridda stilen upp till fem färger slumpmässigt längs snöret för en färgstark, festlig upplevelse.

Rekommenderat pris för ljusslingan Philips Hue Festavia är 1759 kronor och den finns tillgänglig för försäljning från den 15 november i år via hemsidan.

Källa: Pressmeddelande

Såg ju väldigt trevligt ut, men 1759 spänn!! :stuck_out_tongue:

Det är ungefär vad de flesta ligger på.

Inte riktigt, din länk går till den med 400 lampor. Twinkly har också en med 250 lampor för ca 1200kr. Så HUE är lite dyrare. Hittar inte heller om HUE är RGB+W eller "bara" RGB så svårt att jämföra

1 gillning

Får jag strecka ut mitt ungefär till ett ungefäääääääär?

Det går bra :smile:

Men en stor skillnad på en 250 eller 400 lampor i en julgran, hade först 250 men kompleterade med fler för det va lite för få tyckte jag :smile: Så lägg hellre pengarna på Twinkly 400L istället för HUE 250L till en normalstor gran

1 gillning

Använder en traditionell ljusslinga som man svär över varje år när någon lampa har gått sönder. Tänder och släcker den med ett smart eluttag. :older_man:t2:

2 gillningar

Ja uppenbarligen har jag dålig koll på julgransbelysningsutbudet! :stuck_out_tongue:

Kör samma lösning här hemma, tror jag fortsätter med det! :slight_smile:

1 gillning

Ameh, va nice att de släpper egna! Men nästan 1800 spänn! :grimacing:

Jag har en riktigt gammal julgransbelysning, 60-tal med ett riktigt varmt skönt ljus, där var två av lamporna i slinga delade så att toppen blinkade sakta. Gav en fin levandeljus-stämning från granen. Dessvärre verkar det inte gå att få tag i sådana lampor längre.
Moderna ledlampor är ofta för kalla i färgen tycker jag, både de vita och de färgade.

Mina föräldrar hade en lika dan men fick ge upp den när lampan gick sönder, gick inte att få tag på längre tyvärr

1 gillning

vilken tror ni presterar bäst , philips hue eller twinkley med 400 LED? dom ligger i samma prisklass

Twinkly med 400 LED-lampor är 32 m medan Hue med sina 250 LED-lampor är 20 meter.

Jo det förstås men vilken presterar bäst när dom ligger i samma prisklass? Eller för den delen twinkley 250 led är billigare

Ingen har provat Hue ännu men det är på G så fort julgranen flyttar in. Men frågan är lite vad du menar med prestera :slight_smile:

Nu har jag testat

Från sajten:


Förra året lanserade Philips Hue sin första dedikerade ljusslinga för våra julgranar. Nu ser denna ut att lanseras i en längre version också samtidigt som priset höjs.

Philips Hue Festavia tog förra året upp kampen med Twinkly när det gäller att smarta till våra julgranar. Företagets första dedikerade och färgglada julgransslinga hade en begränsad upplaga och sålde slut snabbt. Nu skriver tyska hemsidan Hueblog att det ser ut att komma en längre version av denna med 500 ljuskällor istället för 250 ursprungligen.

Samtidigt ser priset ut att höjas på den tidigare lanserade versionen från 159,95 euro till 219,95 euro. Troligt pris för den nya versionen med 500 lampor är 359,95 euro. Det ryktas även om en kortare version som i så fall kan bli exklusiv för Philips Hues egna webbshop, vi får se vad som dyker upp…

Källa: Hueblog