Peruansk mat

Du som är vår man i världen, har du stött på något bra burgarställe i Peru? Ska tyvärr inte dit, men deras kök är ju något utöver det vanliga sägs det ju ofta. Bara att de har 2 av de 10 bästa restaurangerna i världen säger ju något. F_n, nu kapar jag min egen tråd..:man_shrugging::joy:

1 gillning

Nu fick jag bläddra igenom mina bilder. Men Papacho i Lima är riktigt bra… Jag vill minnas det är en Kedja för har för mig jag såg en när jag var i Cusco senast. Men åt inte där då.

Edit: Cusco flygplats är förövrigt inte på min top1000 lista av flygplatser att landa på.
Edit2: Finns ett det magiskt fint hotel/spa/resort där vid Valle Sagrado (Var där på bröllop precis innan Covid)
Edit3: Googlade och såg Papacho i Lima hade stängt, tråkigt. Då vet jag tyvärr inga.

2 gillningar

Tycker det är fascinerande hur ett land som Peru kan vara så framstående i mat. Häftigt helt enkelt. Jag har två vänner som har relationer dit, en är född där och är väldigt matintresserad och en annan är kock men kommer från Japan men har väldigt bra kunskap om var det Japanska köket har influerat den “lokala” matlagningen.Peru är högt upp på den listan. Därför har han intresserat sig lite för det Peruanska köket. Det var ett stickspår, men kul.

1 gillning

Det finns en peruansk restaurang i Hagsätra. Jag har aldrig ätit där men den verkar få höga betyg.

1 gillning

Den ska vara bra har jag också hört. Man behöver inte lämna södra Stockholm för att res…:sunglasses:

2 gillningar

Kul! Har ingen koll alls på peruansk mat men alltid sugen på att prova nytt.

Restaurangen i Hagsätra är @kamuchas.se på Instagram.

2 gillningar

Indio kitchen kan jag varmt rekommendera! Det är peruansk/japanskt som ju är en ”vanlig” fusion. Jag har varit på den som ligger på Kocksgatan flera gånger, den andra har jag aldrig testat.

2 gillningar

Indio är ett av de bästa sushiställena i Sthlm! Har ätit ceviche där också men inget annat mer peruanskt.

2 gillningar

Nu spårar vi lite från ämnen…

men Miss Voon är helt magiskt!!!. Ett av mina go 2 när jag är i sthlm.

1 gillning

Ja, inte mycket peruanskt där men det ser grymt ut! Måste testa vid tillfälle.

För att fortsätta på urspårningen. (Admin, kanske ska vi göra en restaurangtipstråd?!?) Black Milk Sushi är en liten sushikiosk i Älvsjö som är en av stockholms bästa sushi, tveklöst. Det är gänget back Aloe (två stjärnor i Guide Michelin) som när pandemin stängde igen och istället öppnade en sushikiosk och ett pizzaställe i samma lokaler.

1 gillning

Gillar det skarpt. Iofs bara ätit lunch där några gånger. Men vilka luncher…:heart_eyes:

1 gillning

Jag kan bara instämma! Minns första gången jag käkade sushi därifrån. Flashback till Japan-resan jag gjorde några år tidigare, det small till genom smaklökarna :heart_eyes:

1 gillning

Jag bodde i Peru 2015-2016. Deras matkultur är helt fantastisk! Finns så otroligt mycket gott, fisk kött, vegetarisk, något för alla.

Men frågan gällde Hamburgare. Mitt favoritställe att äta hamburgare på i Peru var Bembos. Det är en Peruansk kedja som specialiserat sig på hamburgare. Det är inget “lyxigt” med dom direkt men dom hade goda hamburgare helt enkelt. Så har ni vägarna förbi Peru och vill käka hamburgare så testa Bembos.

Vill du äta Pizza i Peru däremot så får jag bara beklaga. Jag sökte efter bra pizza i flera månader utan att hitta något bra. Det finns lite internationella kedjor som pizza hut och papa johns men… Ät cheviche, chicharròn, caosa, chifu eller något annat lokalt istället. Mycket bättre.

3 gillningar

Och tydligen bara mat som börjar på c ? :thinking:

1 gillning

Det är en av fördelarna :wink:

2 gillningar