Pebble 2 Combo – det portabla arbetskittet för alla situationer

Från sajten:
image

Antalet hemmakontor som poppade upp i samband med pandemin är nog fler än vad vi kan räkna. Troligtvis är flera av dessa i bruk än i dag trots att pandemin lämnat.

Alla som packade ihop sina kontorsprylar från arbetet och flyttade hem allt under pandemin var nog ganska många. I kölvattnet av pandemin blev begreppet “hybridarbete” ganska vedertaget och än idag är det många som kan och får arbeta hemifrån en eller ett par dagar i veckan. Detta har visat sig ha positiva effekter, inte bara för arbetsgivaren utan även för den anställde. Men, att släpa tangentbord, möss, laptops och annat fram och tillbaka hör dock till den mindre trivsamma delen av hybridarbete. Därför kan det vara smart att investera i en uppsättning till av ett tangentbord och en mus vilket innebär mindre saker att släpa på.

Vi har under ett par veckors tid fått testa nya kombinationen från Logitech som består av ett tangentbord och en mus – båda batteridrivna och av det mindre formatet. Med andra ord så tar dessa två enheter inte upp speciellt mycket plats på skrivbordet och hur de fungerar under arbetsdagen ger vi en hint om i denna rykande färska recension av Logitech Pebble 2 Combo.

Det här är tangentbordet Logitech Pebble 2 Combo

Logitech Pebble 2 Combo finns i tre färger; vit, rosa och grafitgrå och består av tangentbordet Pebble Keys 2 K380S samt musen Pebble Mouse 2 M350S. Vi fick tillsänt oss den grafitgrå kombinationen som fungerar med flertalet olika operativsystem som Windows, macOS, iPadOS, Android, ChromeOS samt Linux – med andra ord i princip allt. I förpackningen hittar vi utöver tangentbordet och musen även en Logi Bolt USB-mottagare som dock inte behövs beroende på hur man vill ansluta.

Lite extra plus också till Logitech för att såväl tangentbord och mus är inslagna i ett pappersliknande och skyddande material så ingen plast här vilket fler borde ta efter. Värt att tillägga är att såväl delar av tangentbordet som musen är tillverkade av återvunnen plast.

Tangentbordet är med nordisk uppsättning vilket innebär att det finns stöd för våra älskade å, ä och ö-tangenter. Trots det lilla formatet har Logitech klämt in en hel drös med tangenter utan att dessa känns för små eller sitter för tätt.

Musen är enkel i sin formgivning och har tre knappar, en för vänster, en för höger och även skrollhjulet går att klicka ned. Materialet är upp till 58 procent återvunnen plast och ger ett gediget intryck. Musen sluttar något så ovansidan är inte helt plan.

Vid sidan finns en av/på-knapp om man inte tänker använda tangentbordet regelbundet. Knapparna är tydliga och även om några fått lite mycket symboler och annat att samsas med så är det ändå tydligt.

Tangentbordet har tre olika knappar upptill i vänster hörn för att snabbt kunna skifta mellan olika enheter. Detta innebär att tangentbordet kan vara anslutet till din laptop, din mobiltelefon samt surfplatta samtidigt och med en enkel knapptryckning så går det att skifta mellan enheterna. Perfekt när man vill svara på ett SMS i mobilen och tycker det är skönare att skriva svaret via ett tangentbord.

Värt att notera är att det inte finns någon belysning i detta tangentbord så säkerställ att det finns ordentlig belysning på skrivbordet eller lär dig exakt var alla tangenter sitter om det ibland blir mörkt runt om dig.

Användning av Logitech Pebble 2 Combo i vardagen

Undertecknad har nu använt Logitech Pebble 2 Combo i ett par veckors tid för arbete från hemmakontoret. Tilläggas bör också att det blivit lite oftare än brukligt då en ordentlig “mancold” tagit över kroppen varför hemmaarbete föredragits framför vistelse på kontoret. En “mancold” är, för den som är oinsatt, något så trivialt som en mansförkylning som ger nära-döden-upplevelser – bara så ni vet…

Sedan hybridarbetets intåg har denne tangentbordsknackare testat ett flertal olika tangentbord som släpats fram och tillbaka från kontoret samtidigt som olika recensionsexemplar passerat. Överlag så är det flesta tangentbord idag ganska okej att skriva på men undertecknad föredrar låga tangentbord med sköna tangenter och mjuka nedslag.

Som sagt, Pebble 2 Combo är ett tangentbord av det mindre slaget men som ändå gör sitt jobb med bravur. Det är skönt att skriva på trots att många tangenter ska få plats på liten yta. Det stora problemet var väl att vänja sig av ett fullstort tangentbord med numerisk del för att nu hantera allt på ynka trettio centimeter. Extra plus också för att tangentbordet är ganska tyst så inte en massa hamrande ljud när man skriver.

Den medföljande musen gör även denna sitt jobb och har en god precision och skrollar behändigt fram texter på bildskärmen under arbetsdagen. Den något sluttande designen ner mot skrollhjulet upplevs som behaglig och inte känns inte ansträngande för handleden.

Musen ligger skönt i handen och skrollhjulet gör sitt jobb och efter en stund har hjärnan förstått att det inte är en Magic Mouse längre som ligger gömd under handen. Trots en låg vikt så känns musen inte så plastig som billigare möss annars har en tendens att göra.

Ett annat frekvent använt tangentbord i hemmet är MX Keys Mini, även detta från Logitech. Detta är något större i storleken än Pebble Keys 2 men inte mycket. Den stora skillnaden mellan dessa två är att det undre är uppladdningsbart, har större och bakgrundsbelysta tangenter samt är lite högre. MX Keys ger också ett lite exklusivare intryck men då till en betydligt högre prislapp.

Här ser vi Pebble Keys 2 och MX Keys Mini från sidan för att visa skillnaden i höjd mellan dessa båda mindre tangentbord. Något att tänka på för dig som eventuellt villa ha lite mer lutning när det skrivs.

Att snabbt kunna skifta mellan laptop, mobiltelefon och surfplatta är praktiskt och effektivt. Föredrar nämligen att snabbt kunna svara på meddelande utan att behöva använda pekfingrarna på mobilskärmens lilla tangentbord. Blir ju fler minuter över till annat om dagarna tack vare denna praktiska funktion. Ett annat plus är att tangentbordet är så pass litet och portabelt att det även får åka med ner till soffan om kvällarna när surfplattan tar över en del av nöjessurfandet – ett fysiskt tangentbord slår nämligen alla skärmbaserade tangentbord – alla dagar i veckan!

Recension: Logitech Pebble 2 Combo

Fördelar

 • Väldigt litet & smidigt
 • Skönt att skriva på
 • Mycket portabelt
 • Perfekt för hemmakontoret
 • Prisvärt

Nackdelar

 • Inte för permanent arbete

Detaljer

Tekniska specifikationer Logitech Pebble 2 Combo:

 • Mått mus: 106,7 x 58,7 x 26,62 millimeter
 • Vikt mus (inklusive batteri): 76 gram
 • Måttt tangentbord: 124 x 279 x 16 millimeter
 • Vikt tangentbord (inklusive batteri): 415 gram
 • Material: Återvunnen plast (minst 49 % tangentbord, minst 58 % mus)
 • Antal enheter som kan anslutas: 3 stycken
 • Antal musknappar: 3 (höger-/vänsterklick, rullningshjul med mittklick)
 • Sensorteknik: Optisk avläsning med hög precision
 • DPI-räckvidd: 400–4 000 dpi (fullt justerbar i steg om 100 dpi)
 • Nominellt värde: 1 000 dpi
 • Stöd för appen Logi Options+: Ja
 • Anslutningstyp: Bluetooth lågenergiteknik eller Logi Bolt USB-mottagare (ingår)
 • Trådlös aktionsradie: 10 meter
 • Batteri tangentbord: 2 x AAA (alkaliskt batteri); på/av-knapp
 • Batteri mus: 1 AA-batteri (alkaliskt batteri); Av/på-knapp
 • Batteritid tangentbord: 36 månader
 • Batteritid mus: 24 månader

Rekommenderat pris för Logitech Pebble 2 Combo är 799 kronor och mer information finns att läsa på hemsidan.

Sammanfattning

Pebble 2 Combo från Logitech är ett perfekt arbetsredskap för det mindre kontoret därhemma eller för dig som är på språng och jämt behöver släpa med dig ett tangentbord och en mus. Det är skönt att skriva på och tangenterna svarar fint på nedslag och trots det lilla formatet så har Logitech lyckats med att placera ut dessa på ett fullt fungerande avstånd utan att det känns trångt. Den medföljande musen gör även denna sitt jobb vilket innebär att denna kombination med sitt låga pris är en smart investering. Att batteritiden i tangentbordet är upp till 36 månader är en trevlig bonus men beror givetvis på hur mycket det används.

Betyg: 4 / 5

Teknikveckan rekommenderar!
1 gillning

Jag har två sådana däringa tangentbord, ser likadana ut iallafall, jag gillar dem då de är kompakta och kan köras mot mer än en dator.
Ett hemma och ett till på jobbet.

Dock skulle jag vilja ha lite klick i tangenterna.

Faktiskt kollat på tangentbordet för hemarbete samt till paddan men inte fått tummen ur.
Kul att det rekommenderas!

Ja jag köpte ett nytt till hemmakontoret för att mixa jobbdatorn med min Mac och ett till på en lokal FB-annons för 75 kronor som jag nu har på jobbet. Perfekt för axel, armbåge och handled att slippa sträcka ut onödigt.
Tar dessutom lite plats i kombination med en MX Master mus som också hanterar tre enheter via Bluetooth.