PDL Padel United lägger ned 15 padelhallar

Från sajten:
image

Padelhallarna har ploppat upp som svamp i skogen senaste åren. Det har pratats om en padelboom men även varnats för en kommande padeldöd.

Antalet padelbanor i Sverige har gått från 1600 (2020) till 3500 stycken på endast ett år (2021). Alltså mer än en fördubbling!

PDL och Padel United har under året gått samman och är nu världens största padelaktör med 120 hallar i Sverige. Dock har sammanslagningen gjort att de har flera hallar på samma ort, och konkurrerar med sig själv. Det har bidragit till beslutet att nu lägga ned 15 hallar. Sammantaget finns fler spelare än någonsin, och fler bokade timmar i hallarna – men bygget av hallar har gått för fort.

Enligt Svenska Padelförbundet märks överetableringen. Dock ökar föreningsantalet kraftigt. Bara under första halvåret av 2022 har till exempel antalet föreningar ökat från 106 till 170 stycken.

Calle Åkesson, verksamhetschef på Padelförbundet, säger till DN.se att fler lediga tider i hallarna kan driva på arbetet med att starta föreningar:

“Vi ser att sporten blir mer och mer föreningsdriven vilket vi tycker är positivt. Dessutom ser vi att totalt 550 000 personer har bokningskonton för att boka banor. Vårt mål nu är att göra det självklart för alla att vara med i en förening.”

Via: DN och PDL

2 gillningar

Haha, precis så!

Vad menar dom med att det är positivt med att padel blir föreningsdrivna? Och varför är det viktigt?

Här i Tranås har det gnällts hela tiden på att "Varför bygger man inte en inomhus-hall för boule åt pensionärerna istället för massa padelhallar??!?!?" och varje gång förklaras det att det inte är kommunen som bygger och om någon privat vill bygga en boulehall så är det helt okej.
Väntar bara nu på första posten i gruppen Vad händer i Tranås om att det varit bättre byggt en Boule-hall.

1 gillning

Väntade på detta, bor i en stad med ~15000 invånare och vi har minst fyra padelhallar, varav en helt nybyggd.

1 gillning

Ganska tydligt att det inte kommer gå runt! Men om några läggs ned kanske de hittar en balans...

Jag tror de tänker att det gynnar återväxten, barn och unga börjar träna med föreningens tränare etc? Sen är det väl mer långsiktigt med förening, inte en man i 40-årsåldern som tappar träningsgnistan efter tre månader.

Sverige är väl landet med mest föreningar :laughing: ger kanske en mer stabil grund och gör kanske folk mer angagerade. Men vill man verkligen angagera sig i allt? :wink:

1 gillning

Jag kan också tänka mig att vissa hallar får delar av hyran betald av kommunen, just för att det är föreningar som utnyttjar hallarna. Ett vinn-vinn scenario för de som byggt hallarna liksom.

1 gillning