Panasonic NF-CC500 - en lite finare luftfritös

Från sajten:


Vi på Teknikveckan har fått möjligheten att testa en av Panasonics första luftfritöser – NF-CC500.

Panasonic NF-CC500 har en kapacitet på 5 liter, ångfunktion och en prislapp på cirka 2000 kronor. Är den värd sitt pris när den väl släpps under våren?

Design och kvalitet

Panasonic är kända för att leverera snygga och högkvalitativa produkter – NF-CC500 är inget undantag. Den har en snygg och lyxig utsida som till större del är tillverkad av plast men känns ändå inte billig. Den är robust, stabil och när man drar ut behållaren med maten så sitter luftfritösen kvar på plats utan att glida.

Den har också ett fönster som tillsammans med den inbyggda lampan gör det lätt att se när maten tillagas. Det enda vi kan anmärka på designen är de upplysta snabbknapparna på ovansidan, som ser lite tråkiga och omoderna ut. De påminner mest om knapparna på en kaffeautomat i lunchrummet på en arbetsplats.

Funktioner och matlagning

NF-CC500 är inte den mest avancerade luftfritösen på marknaden. Den har varken Wi-Fi-anslutning eller någon tillhörande app som man kan styra den med. Snabbknapparna är heller inte särskilt smarta och ställer endast in en förinställd temperatur och tid – vilket vi lika gärna kan göra manuellt. Dessutom så önskar vi att NF-CC500 kunde påminna oss om att skaka eller röra om i maten under tillagningen. Vi får helt enkelt ställa in en timer på telefonen som påminner oss om att skaka om maten när vi passar på att göra annat.

Men trots sina brister så gör NF-CC500 ett bra jobb med att tillaga maten. Den har 360 graders luftcirkulation som värmer maten från både under- och översidan med temperaturer mellan 80 och 200 grader. Maten blir god, saftig och frasig – mycket tack vare en något unik funktion. NF-CC500 har nämligen en ångfunktion med hjälp av en liten vattentank på baksidan.

Detta gör att maten behåller mer fukt inuti och samtidigt ger en krispigare yta. Vi har testat det här med bland annat pommes frites och det blir riktigt gott. Det tar dock lite längre tid för maten att bli klar än utan ånga men det är det värt. NF-CC500 är enkel att rengöra eftersom den endast har två delar som behöver diskas – behållaren och gallret. Men det blir ändå ett litet minus eftersom dessa inte går att diska i diskmaskinen.

 

Recension: Panasonic NF-CC500

Fördelar

  • Riktigt snygg
  • Smidigt fönster med inbyggd lampa
  • Ångfunktionen gör skillnad

Nackdelar

  • Snabbknapparna är ganska tråkiga och onödiga
  • Saknar påminnelse om att röra om i maten
  • Några hundralappar för mycket på priset

Detaljer

Mått: 265mm x 360mm x 328mm

Vikt: 4,79 kg

Effekt: 1 400 Watt

Temperaturer: 80-200 ºC

Kapacitet: 5 liter

Övrigt: Ångfunktion, fönster, inbyggd lampa, 11 förprogrammerade snabbknappar

Pris: Cirka 2 000 kronor

Släppdatum: Våren 2024

Tillverkarens hemsida: Panasonic NF-CC500

Sammanfattning

Panasonic NF-CC500 är en luftfritös som levererar det den lovar - god och frasig mat på ett smidigt sätt. Den har en snygg, robust design och med en kapacitet på 5 liter räcker det ganska långt. Förutom en effektiv ångfunktion så är den dock inte den mest innovativa eller smarta luftfritösen på marknaden. Den har även några nackdelar som snabbknapparna, ingen skakpåminnelse och delarna kan inte köras i diskmaskin. För en prislapp på cirka 2000 kronor så finns det dessutom andra alternativ som har större kapacitet och fler funktioner. Men om man vill ha en snygg, pålitlig och tyst luftfritös som gör maten riktigt god med lite hjälp från en själv - så är NF-CC500 ett bra val.

Betyg: 4 / 5

Teknikveckan rekommenderar!

Galleri

1 gillning