Panasonic Lumix GH6 får stöd för inspelning på SSD

Från sajten:
image

Panasonic meddelar idag via ett pressmeddelande att deras Lumix GH6 inom kort kommer att få en uppdatering så det går att spela in direkt på en SSD.

Att spela in direkt på en SSD har många fördelar och bland dessa är att SSD-diskar i regel har väldigt snabba skriv- och läshastigheter vilket gör att det går att filma i högre kvalité. En annan fördel är att det går att koppla loss disken från kameran och börja arbeta med sitt material direkt. Den 27 september kommer Panasonic släppa en uppdatering på deras hemsida så det går att spela in på just en SSD.

En annan trevlig grej är att uppdateringen öppnar upp för att spela in i Apples egna ProRes 422 HQ-format. Det går dock inte att ta vilken SSD-disk som helst utan den får max vara på 2 TB och det går inte heller att spela in på SSD-disken och sedan automatiskt hoppa över till SD-kortet eller ett CFexpress-kort om lagringen tar slut. Uppdateringen kommer vara kostnadsfri för alla som har en Lumix GH6 och undertecknad som har denna kamera hoppar just nu högt av glädje.

Källa: Panasonic