Palworld fortsätter att klättra på Steams topplistor

Från sajten:


Palworld är nu ett av sex spel som någonsin haft fler än en miljon spelare samtidigt på Steam.

Tre dagar tog det för Palworld att sälja 10 miljoner exemplar. Spelet som beskrivs som ”Pokémon med vapen” har blivit en succé som bara fortsätter att växa. Det var det mest populära spelet på Steam under helgen och det fortsätter dessutoma att slå nya rekord.

#Palworld has sold over 4 million copies in only about 3 days!

Momentum has increased since yesterday, with the latest sales at 86,000 units per hour.

Thank you everyone for playing Palworld!

Please leave a review if you've been enjoying your time in Palworld!#Pocketpair pic.twitter.com/lTSLLiFHjc

— Palworld (@Palworld_EN) January 21, 2024

Som mest var det 1,2 miljoner aktiva spelare samtidigt på Steam och det är en högre siffra än stortitlarna Cyberpunk 2077, Baldur’s Gate 3 och Elden Ring lyckats med. Palworld släpptes den 19 januari till Windows, Xbox One och Xbox One X/S.

Via: Eurogamer

Från sajten:


Palworld fortsätter att vara Steams mest spelade titel och det börjar dra till sig en del oönskad uppmärksamhet.

Det är väl ingen hemlighet att monstren i Palworld är inspirerade av Pokémon-monstren. Det har lett till en debatt på nätet om dessa till och med kopierat vissa av Pokémon Companys enorma samling av Pokémons.

Maybe they're brothers? #Palworld #Pokemon #Lycanroc model from SV. pic.twitter.com/KnGSozfJGQ

— byo (@byofrog) January 21, 2024

Nintendo som äger företaget är kända för att stämma och stoppa andras verk som påminner lite för mycket om deras egna varumärken. När Pokémon Company nu går ut med att de tänker undersöka Palworld så lär den lilla indie-studion Pocket Pair känna av pressen – och kanske se över sina monster.

Via: Ars Technica

Det finns +1000 Pokemons. Det är väl i princip omöjligt att göra nya små varelser som inte liknar nån av dessa +1000 Pokemons?

Haha hundra procent korrekt :grin:

Nu har jag varken så bra koll på Pokémon eller Palworld, men i de exempel man sett så har de ju inte bara efterliknat former på monstren utan också färgschemat. Lite bättre hade de ju kunna försöka i alla fall. :smiley: