Ooni pizzaugn

Nå? Hur går det? Resultat!!

I helgen :joy: Diet och 72 timmars deg som inte är klar än! Fick bränna ur den idag iaf, det var mysigt.

Så var det ju… jag hade ALDRIG kunnat hålla mig… starkt! Karaktär!

1 gillning

Karaktär kanske, men ingen deg heller så det var inte så svårt :joy:

6 inlägg har sammanfogats med ett befintligt ämne: Flams och trams-tråden

2 inlägg har sammanfogats med ett befintligt ämne: Flams och trams-tråden

@Zop du kan låta inläggen vara kvar i denna. Pizza och flams går han i hand!

1 gillning

Allt med gasol är värst!

Tyst på dig fryspizzagubbe!

hurlångtid tog det innan du hade värme?

That’d What he said

2 gillningar

Det gick rätt segt faktiskt, stenen låg på 400-ish efter 25 minuter. Ställde frågan i en Ooni-grupp och tydligen tar det ett par gånger innan den kommer igång ordentligt. De flesta får upp stenen på 500 på 15-20 max.

1 gillning

men finns det inte risk att de spricker då?

Nä de klarar det utan problem! Det är rätt stora och tjocka stenar som kommer med oonin.

1 gillning

är det där ner sidan eller får man ett inbrännt ooni under pizzan? :slight_smile:

Finns inget upp och ned på dem :slight_smile: När de blir skitiga så vänder du på dem så bränns det bort. Blir inget märke av loggan :slight_smile:

1 gillning

Är 24h snabbdeg :slightly_smiling_face:

ja

Ska bli spännande att följa dig i helgen och de första pizzorna. Är själv ingen expert på pizza men vill gärna förbättra mig - har experimenterat lite lätt med pizzasten i grill häromåret med blandat resultat. Har dock blivit väldigt nyfiken nu på Ooni och jag börjar fatta grejen med snabb hög värme.

Du kanske nämnt det tidigare i tråden och jag missat det, men varför blev det gasolvarianten och är det bara storleken (diametern på pizzan) som gör att du valde den större modellen?

Jamen det är som jag då med pizzasten på grillen, det började där men kände att man är lite för begränsad så fick bli en Ooni. Den största anledningen till gasol är ganska enkel då jag inte får ha ved eller pellets på balkongen =)

Men, de flesta i samtliga Ooni-grupper som jag är med i rekommenderar ändå gasmodellen då man har så fullt fokus på att få till pizzan så att slippa hålla koll och mata elden hela tiden är ett stressmoment mindre. Sen tillför elden ingen smak heller då pizzan bara gräddas i 60-90 sekunder. Att det föll på Kodi 16 istället för den lilla är för att 16 har en L-formad brännare vilket betyder att pizzan inte behöver snurras lika ofta och det är mer plats i ugnen för att jobba med lite större pizzor och även flytta den bort mer från elden. Med den lilla är det bara brännare bak så där behöver du snurra pizzan ofta under gräddningen =)

2 gillningar