Öland fyra dagar i juni – tips?

Vi har bokat stuga på Öland i samband med nationaldagen. Har aldrig varit på Öland tidigare. Vi är jag, min fru och våra barn. Barnen är 6 och 13 år gamla.

Vi kommer bo utanför Färjestaden så det är utgångsläget.
Vi planerar att lägga en hel dag i Borgholm.
Vi tänker också en utflykt till Långe Jan.

Några mer tips på vad man kan hitta på?

När ni ändå år på södra Öland så besök även Ottenby fågelstation, Naturum och gamla fågelmuseeet.

På norra öland finns Trollskogen där man kan promenera i vacker skog och se ett gammalt vrak på nära håll. Trollskogen | Öland

Vi var där för några år sedan och bodde på camping i Köpingsvik så vi utgick därifrån.
Ett tips att köra kustvägen efter Köpingsvik och körde längs kusten, Riktigt små vägar, men fantastiskt landskap. Där kommer ni stöta på stenskulpturer bland annat som är väl värt att stanna till. Längre norrut finns Raukar. Vi okrade aldrig åka till Fyren, då vi var ganska trötta. Hemvägen körde vi in på en gokartbana och körde gokart hela familjen. Riktigt skoj. På vägen denna roadtrip letade vi efter gelato och åt det också.

Kustvägen Sandvik-Byrum (alltpaoland.se)

Stenskulpturer (alltpaoland.se)

När vi kom över från bron så körde vi en liten trip till höger till några ruiner och slott vi letade upp. Någon liten gårdsbutik osv.
Borgholmsslott kan nog vara kul, men det hann/orkade vi inte med heller.
Här finns fler tips att kolla.
Allt på Öland (alltpaoland.se)

Böda camping, inte för att man vill bo där, men kul att se Svensson Svensson livet IRL :sweat_smile:

1 gillning

Som ett Ullared fast utomhus.

1 gillning

Lägg till tid på bilkö i planeringen :joy: Vi var där förra sommaren och insåg hur underdimensionerad ön är för trafiken på sommaren. Norra sidan är dock rätt lugn :slight_smile:

Tyckte Borgholm var fint att strosa runt i, många trevliga butiker, men Gotland är ändå bättre, förutom avsaknaden av en bro då :smiley:

Vår dotter gillade förresten "Lådbilslandet", uppskattades även av hennes kusin som var 12 då.

Landets godaste kanel- och kardemummabullar!

Finns även en lite halvt gömd badplats på Ispe udde - Borgmästarviken, som är mysig, långt ifrån vräkigt och enorm som Böda.

Har bott på norra Öland 4 år. Kustvägen är verkligen värd att åka, vid Löttorp ungefär är det en jättesandstrand på västkusten med turkost vatten. Gillar man fisk är Sandviks hamn himla trevligt.