Nya OLED-modeller från Philips

Från sajten:
Nya OLED-modeller från Philips | Teknikveckan


image

Philips Oled 805 och 855 är de nya tv-apparaterna som skall toppa Philips utbud inom kategorin top notch men inte så top notch att det blir galet (Den kategorin står Oled 984 för med sin inbyggda gigantiska Soundbar från Bowers & Wilkins).

Dessa båda två har identiska specifikationer men med olika bordsstativ – 805 har två ben och 855 kör med ett centralt stativ.

Båda går så klart att ta bort för att hänga upp dem på väggen som sig bör. Inte heller i år når vi färgutopi med fyrsidig ambilight.

I övrigt är det fjärde generationens bildprocessor (P5 som Philips kallar den) som skall vara ännu bättre på att tolka bilden till vår visuella fördel.

“AI-programvaran skapar en bättre balans mellan de fem olika aspekterna av bildkvaliteten (källa, färg, kontrast, rörelse och skärpa). Programvaran delar in programinnehållet i olika kategorier (landskap/natur, hudtoner, sport/motion, svärta/kontrast och animation) och analyserar bilden utifrån dessa. Genom att bedöma varje bildruta kan P5-processorn nu ge en mer realistisk och naturlig bild.”

AI är populärt att hänvisa till nu för tiden och det säger faktiskt rätt lite om slutresultatet, vad som däremot är tydligt är det faktum att Philips stödjer alla HDR-varianter på marknaden och det är ju nice.

Dolby Atmos och bättre bas utlovas på enheterna och systemet är baserat på Android 9.

Pris och tillgänglighet utannonseras senare.

Se även vår video från IFA-mässan 2019 där vi bekantar oss med Svenska Philips TV.

Att de inte hoppar på Airplay 2 och TV-appen :-/

Någon som vågar gissa om de hamnar på 15000 kr eller 30000 kr?