Nya mobiler, sparkcyklar & mer när Xiaomi höll sommarevent

Från sajten:
image

Xiaomi höll precis ett liveevent i sina olika kanaler och här presenterades lite av varje. En del nyare och en del som redan läckt ut och finns till försäljning. Vi tittar igenom de olika produkterna nedan och konstaterar att det rör sig om väldigt prisvärda sådana.

Innan produkterna presenterades nämndes också att man nu har över 252.000.000 enheter uppkopplade i sitt IoT-system. De har dessutom sålt 100.000.000 wearables, bärbara enheter, vilket inte är så så konstigt då deras smarta tränings- och aktivitetsarmband är väldigt populära.

Mi Smart Band 5

Mi Smart Band 5

Uppföljaren till Mi Smart Band 4 heter Mi Smart Band 5 vilket känns ganska logiskt. Nytt är en 1.1″ Amoled-display, 20% större än föregångaren. Det finns totalt 65 olika sätt att modifiera displayen på så du kan garanterat hitta ett utseende som passar dig.

Som vi kunnat läsa om tidigare så kommer denna med en magnetladdare så inget mer tråcklande ur gummiarmbandet för att ladda. Nytt är också stressmätning och koll på menstruationscyklerna. Det finns också 11 nya träningsläge och armbandet mäter givetvis också din hjärtrytm.

Mi Smart Band 5 är vattentät till 50 m och rekommenderat pris är €39,99.

Mi True Wireless Earphones 2

Mi True Wireless Earphones 2

Nästa produkt för presentation var de nya hörlurarna Mi True Wireless Earphones 2. Nyheter i dessa är automatisk parning, autostop/autoplay när du plockar ut dessa ur öronen tack vare funktionen “smart in-ear detection”. De är dessutom utrustade med “environmental noise cancellation” som effektivt filtrerar bort oönskat ljud och brus. Detta tack vare 2 st inbyggda mikrofoner.

Mi True Wireless Earphones 2 kommer med USB-C laddning och 20 timmars batteritid vilket får anses vara bra, speciellt med tanke på det rekommenderade priset på €39,99.

Mi Electri Scooter Pro 2

Mi Electric Scooter Pro 2

Xiaomi presenterade också 2 st nya scooters; Mi Electric Scooter Pro 2 samt Mi Electric Scooter 1S. Båda har en topphastighet på 25 km/tim och den stora skillnaden är att Pro 2 har 45 km räckvidd medan 1S har 30 km. Pro-modellen har även 2 bromsar för effektivare och säkrare inbromsning.

Mi Electric Scooter 1S

Under presentationen nämndes även ett samarbete med Mercedes AMG Petronas som ska bli en scooter utöver det vanliga. Dock inga bilder eller annan information nämndes.

Mi Electric Scooter Pro 2 har ett rekommenderat pris på €499 och Mi Electric Scooter 1S €399.

Mi TV Stick

Som vi tidigare berättat har Xiaomi också lanserat en smart tv-sticka för din tv. Mi TV Stick har Android TV, inbyggd röstassistent i form av Google Assistent, inbyggd Chromecast och 1080p upplösning.

Mi TV Stick säljs redan i Sverige idag och priset ligger på 499 kr.

Mi Curved Gaming Monitor 34″

Under eventet visades även en gamingmonitor upp vid namn Mi Curved Gaming Monitor 34″. Med en böjd skärm och större format ska denna tilltala alla gamers därute. Bildformatet är 21:9 och den kommer med 144 Hz skärmfrekvens. Upplösningen ligger på 3440×1440 och det rekommenderade priset är €399.

Redmi 9, 9C och 9A

Redmi Series

Eventet avslutades med en genomgång av deras telefoner i Redmi-segmentet och vi går inte in för mycket på detta men priserna börjar på €99 för Redmi 9A vilket är riktigt bra med tanke på vad man får för pengarna. Som instegstelefon fungerar denna säkert bra för många. Även Redmi 9 och Redmi 9C presenterades och alla med bra specifikationer i förhållande till vad de kostar. Redmi 9 med 4 kameror och 64 GB minne har t ex ett pris på €169 vilket inte svider för mycket i plånboken.

 

 

2 gillningar

En av varje please.

Skärmen verkar prisvärd - men det beror ju förstås helt och hållet på om den är bra eller ej :slight_smile:

Mm håller med, men tycker det flesta ”snålar” med antal pix på höjden

Snålt! @Sevis kommer köpa minst två av varje.

2 gillningar

1440 är ju dock rätt standard inom Windows-världen. Gäller ju även de stora 49-tummarna.

Nu har jag inte hängt med på utvecklingen av skärmar senaste tiden. Men, finns det någon som matchar det priset när vi talar 144 Hz ?

Verkar inte så faktiskt.

Kanske vände på siffrorna där. Eller hur jag nu tänkte :hugs: Kan ju faktiskt räcka.

Föregångaren?

Sjukt va dom släpper grejor alltså :star_struck:

1 gillning