Nya Apple TV 4K har stöd för Thread

Från sajten:
image

Ingen har väl undgått att Apple uppdaterade sin mediespelare med en mängd nyheter. Dessutom har Apple TV 4K nu fått stöd för Thread.

Nya versionen av Apple TV ersätter den som släpptes 2017 och förutom en uppdaterad fjärrkontroll och A12 Bionic processorn finns lite andra godsaker. En av de nyheter som nu sticker ut lite mer är stödet för Thread. Samma som finns i HomePod mini finns nu i Apple TV vilket innebär utökade möjligheter till ett stabilare nätverk i hemmet för de produkter som stöder Thread. Då Apple TV är konstant ansluten till ström innebär detta att den agerar som en “Border Router” vilket innebär att den hjälper till att förstärka signalerna och kan agera som gateway åt produkter som t ex de från Nanoleaf eller Eve Home.

Apple TV 4 K 2021 specs

I grafiken som släpptes under kvällen nämndes bara enheten som “Smart Home Hub” men inget om Thread, denna information dök upp senare.

Trevliga nyheter som gör att köp blir mer givet och i kombination med ett par HomePod mini hoppas vi på ett stabilare nätverk i framtiden för våra smarta hem.

Källa: HomeKit Authority

 

Någon som vet om den fortfarande agerar router för Thread när man han stängt av den?

Jag tolkar det som så ja , med vilket menas att du inte stängt av den helt utan att den bara är i vila med ström på.

1 gillning