Ny snygg, portabel luftrenare från Smartmi

Från sajten:
image

De luftrenare vi ofta ser till försäljning ser ut att ha haft samma formgivare men nu är det dags för lite nya tag. Smartmi släpper nu sin nya luftrenare till försäljning i Sverige.

Smartmi Air Purifier P1 kommer i två olika färger, silver och svart med ett handtag i avvikande färg. Det är en snygg design och påminner lite om en stor bluetooth-högtalare på något sätt. Som med många andra luftrenare på marknaden så använder denna HEPA 13-filter vilket sägs filtrerar bort upp till 99,97% av luftburna partiklar ner till 0,3 µm i våra hem. Filtret är ett 360° i två lager – ett primärfilter och ett HEPA-filtret och detta filtrerar upp till 250 m³/h luft vilket innebär att ett rum renas på bara ett par minuter. En partikelsensor analyserar luftkvaliteten och sedan anpassas hastigheten utifrån detta.

Smartmi Air Purifier P1

Stöd för Apple HomeKit

Luftrenaren Smartmi Air Purifier P1 ansluts till ditt wifi-nätverk och kan styras via app eller via rösten. Den har stöd för Google Assistent, Amazon Alexa samt Apple HomeKit. Just stöd för HomeKit är trevligt så marknaden inte översvämmats med luftrenare för detta system tidigare. På svenska marknaden säljs i nuläget endast Sensibo Pure och Vocolinc Smart Air Purifier VAP1 som har stöd för Apple HomeKit så denna är ett välkommet tillskott.

Smartmi Air Purifier P1

Upptill på luftrenaren finns en bakgrundsbelyst OLED-display och manöverpanel med touchknappar. Givetvis finns automatiska läge samt nattläge så du inte störs när du ska sova. Du kan styra den med den dedikerade appen från Smartmi och i nuläget ser det inte ut som att du kan installera den i Xiaomi Home-appen.

Pris från 1290 kronor hos Kjell & Co.

Källa: Smartmi

1 gillning

Om jag har ett rum på ca 25kvm med typ 2,4m takhöjd skulle den här hantera det rummet då? att den filtrerar 250 kubik/h säger mig ingenting :stuck_out_tongue:

25 m² * 2,4 m = 60 m³
Svar = Ja :nerd_face:

Gick in och backade denna för ett tag sedan… konstigt att jag ännu inte sett röken av mina “perks”.

Nåja, de dyker väl upp så småningom :face_with_monocle:

Så den där fixar 100kvm om takhöjden är 2.4m?

Hur många gånger i timmen bör luften bytas ut? Om flödet är 250 kubik/h och rummet är 60 kubik så byts luften ut 4 gånger. Är det tillräckligt?

Tror ventilation i hus ska byta ut luften minst varannan timme så innebär det att denna luft hinner renas 8ggr under samma tid. Är nog snarare om hur mycket ”smutsig” luft som kommer in via andra system än ventilationen?

Pollen… denna pollen, tar sig igenom allt!

Menar mer att luft som kommer in i huset via ventilation med intagsfilter är mycket renare än tex korsdrag genom balkongdörren, korsdraget lär ju göra mycket större luftomsättning än ventilationen och där med kräva en luftrenare med större omsättning

Jag är helt med dig! Försöker förklara detta för min fru varje år!

Hur fungerar det med tull och moms när man köper/”backar” något därifrån?

Jag fick köpsug direkt, men vet inte riktigt om den skulle fylla nån funktion för vårt hem.

Det ska vara skattat och klart. Skeppas via Tyskland (tror jag att det var)

1 gillning