Ny byggs IKEA-varuhuset utan parkeringsplatser

Från sajten:
Ny byggs IKEA-varuhuset utan parkeringsplatser | Teknikveckan


image

Nästa år kommer ett något annorlunda IKEA-varuhus öppna mitt i centrala Wien. Utöver det faktum att det är byggt på höjden i sju våningar, ha en massa grönska och sakna all form av parkeringsplatser så kommer inga större möbler kunna tas därifrån.

Ett 21 600 kvadrameter koncept för hur den urbana miljömedvetna konsumenten skall konsumera i framtiden. Självklart finns det en IKEA-restaurang.

Paketen som du inte kan ta med dig själv hem kommer leveras inom 24 timmar från ett lager i Strebersdorf 14 mil utanför Wien.

Ikea Wien City

Det här sätter igång en tanke. Visst är det trevligt att åka ut till IKEA med familjen någon gång ibland och botanisera och hämta inspiration men oftast är resorna ett resultat av IKEAs underpresterande webbsida. Hur kan ett bolag med så många olika möbelserier och kombinationer vara så bra på att visa upp dem i varuhusen medan det är stött omöjligt att få en överblick i det digitala rummet.

Kan denna satsning ihop med en digital upplevelse gör att vi sitter mestadels hemma och beställer så har IKEA en given plats även i framtidens hem.

Någon gång under 2021 öppnar varuhuset.

Helt rätt väg att gå!

Efter professionella diskussioner och konsument med och av IKEA är min bild att de startat sent med e-handel/digitalisering. Möjligen är deras styrka/lycka att de inte dragit på sig allt för stora extra kostnader ala HM. Nu, sent, har de en digital strategi som vi ser i denna artikel. De tänker sig att kunna erbjuda kunderna hela rangen av möjligheter. Traditionella varuhus där du tar paketen med dig hem. Eller där du får de skickade efter att fysiskt tittat och känt på prylarna, men även ren e-handel. Trådfri tror jag redan har och än mer kommer automatisera hemmet. Hue hör jag inte många som har, men trådfri verkar snart finnas i var mans(hens) hem. För tillfället tror jag alltså på IKEA.

Jag är skeptisk. Dom gånger jag tar mig iväg fysiskt till IKEA är för att jag behöver något direkt, inte hemkört dagen efter. Men det passar kanske dom som åker dit bara för att titta, mäta och fundera vidare på sin möblering.

Det jag vet är att de kollar på att du ska kunna välja hemkörning samma dag(inom 3-4 timmar). Sedan passar väl det ändå inte alla.

Det är det här de borde ha byggt i Slakthusområdet i Stockholm. Vill man ha en soffa kan de köra hem den från ett lager någon annanstans. Däremot är det guld att kunna cykla till IKEA om man skall ha en osthyvel och ett värmeljus. Det är mer att betrakta som ett självskadebeteende vid deras nuvarande varuhus.

Jag känner bara nej tack. Varför?! Lastbilar i skytteltrafik 14 mil, samt flera mil till för att få ut produkterna.

Lastbilarna samkör transporter. Det blir bara några procent av transportmängden för samma transportarbete.

Glöm inte heller den värme vi alstrar när vår ilska kokar över att konka dessa paket som vi inte behöver till bilen som är för liten… Jordens medeltemperaturhöjning är inte att leka med…

1 gillning