Ny app hjälper barn med Typ 1 Diabetes

Från sajten:
image

T1D-appen ger information och tips på vägen för att hjälpa den som drabbats av diabetes.

Det är över 50 000 svenskar som har typ 1 diabetes idag och den vanligaste livshotande sjukdomen som drabbar barn. Många av behandlingarna sker utanför sjukhuset och ska skötas av patienten själv. Appen är till för att skapa trygghet och ge kunskap för den drabbade samt riktar sig till barn. Men både stora som små och även personer i ens närhet har användning för appen. All information och alla funktioner är framtagna tillsammans med legitimerade läkare. Vi hittar artiklar, kolhydratlistor, nyheter, checklistor, quiz och informationsmaterial i T1D-appen.

Grundaren av appen är Elin Cederbrant som via sin egna ideella förening Together Against Diabetes 1 finansierat och skapat appen. Hjälp och stöd har också kommit från Barndiabetesfonden, Karolinska Universitetssjukhuset, Stiftelsen Beat Diabetes, Beyond Type 1 och JDRF.

”Kvalitetssäkrad och målgruppsstyrd information och funktionalitet, levererad via en plattform som är enkelt tillgänglig och som de flesta har tillgång till 24/7 kommer att betyda mycket för alla som lever med och runt T1D” säger Elin Cederbrant.

diabetes app

”Så bra, så nödvändig och så efterlängtad av både drabbade, dess anhöriga och av oss i vården! Att appen även vänder sig till lärare, ledare, vänner och arbetskollegor är brilliant.” tycker Elisabeth Jelleryd, Dietist vid Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

Via: T1D Pressmeddelande.