Nu tappar Alexa rösten när det gäller kändisarna

Från sajten:
image

För användare av Alexa så har det funnits en möjlighet att låta en kändis agera röstassistent mot en kostnad. Nu försvinner dock kändisarna från Alexa.

Röstassistenten Alexa från Amazon har erbjudit användare att kunna välja rösten från en kändis för att svara på röstkommando. Mot en mindre kostnad har användare kunna höra Samuel L. Jackson, Shaquille O’Neal eller Melissa McCarthy istället för de röster som normalt är tillgängliga vid köp av en smart högtalare. Det visar sig att det inte längre går att köpa till dessa röster via appen utan Amazon kommer även att sluta tillhandahålla dessa även om du som användare betalt för att nyttja dessa.

Rösten från Samuel L. Jackson har redan försvunnit och de andra två rösterna försvinner efter den 3 september i år. Exakt varför rösterna försvinner är inte helt klarlagt än men en satsning på att arbeta om Alexa i tider av ChatGPT kan ligga bakom beslutet. Kanske rösterna inte är anpassade för en mer kommunikativ framtid hos röstassistenten?

Att köpa in en ny röst var dock inte speciellt dyrt utan kostade bara 0.99 amerikanska dollar när introducerades för att sedan höjas till 4,99 dollar.

Källa: The Verge