Nu lanseras Segway Navimow i Series i Europa

Från sajten:
image

Nu lanserar Segway nästa generation slanglösa robotgräsklippare – Navimow i Series. Robotgräsklipparna har flera smarta funktioner till ett lägre pris.

Segway lanserar nu Navimow i Series i Europa och de slinglösa robotgräsklipparna får dessutom ett betydligt lägre pris än t tidigare. Med Navimow i Series fås intelligent klippning via det unika positioneringssystemet, assisterad AI-driven kartläggningsfunktion samt sedvanliga smarta funktioner.

Segway lanserar två modeller i i Series – i108E samt i105E som båda ska erbjuda en användarvänlig upplevelse för den trädgårdsintresserade. Robotgräsklipparna installeras enkelt via Navimow-appen där virtuella gränser kan skapas.

Det är också möjligt att välja zoner i trädgården som kan klippas enligt schemaläggning samt länka ihop olika zoner vid behov. Via den AI-drivna installationen identifieras kanten av gräsmattan under kartläggningen och navigerar därefter autonomt i trädgården. Den karta som genereras kan enkelt anpassas av användaren för optimal klippning.

Funktioner som kantklippning stöds också via Ride-on Boundary-funktionen och med det egenutvecklade RTK-positioneringssystemet erbjuds en exakt positionering och ruttplanering. Med vision+RTK (real-time-kinematic) säkerställs en hög nivå av pålitlighet där det skräddarsydda RTK-chippet kombineras med ett visionssystemt som aktiveras av en 140° POV-kamera. Detta ger möjlighet att hantera fler typer av gräsmattor och med en precision ner på centimeternivå.

Den smarta navigeringen innebär också att flertalet olika typer av föremål kan undvikas under klippningen. När det gäller klippning så finns stöd för sicksack-klippningsmönster där vinkeln ändras vilket säkerställer att alla grässtråna blir klippta.

Kapslingsklassen för de båda robotgräsklipparna är IP66 vilket innebär att regn inte ställer till det. Robotgräsklipparna avbryter automatiskt klippningen i ogynnsamt väder baserat på lokala väderprognoser. Klipphöjden kan justeras mellan 30-60 millimeter och lutningar upp till 30 procent ska hanteras.

Rekommenderat pris för Navimow i105E är 11 999 kronor (upp till 500 m²) och för Navimow i108E är priset 15 999 kronor (upp till 800 m²). Den billigare modellen ska finnas tillgänglig via större byggvaruhus och den dyrare via auktoriserade återförsäljare. Mer information finns att läsa på hemsidan.

Källa: Pressmeddelande