Nu lanserar Samsung 3D-kartvy i appen SmartThings

Från sajten:
image

Är du en användare av SmartThings finns nu en ny funktion att ta del av. Nu lanseras en 3D-kartvy som ska göra det enklare att visualisera det smarta hemmet.

Samsung SmartThings får nu en ny funktion i sin app. Det smarta hemmet går nu att se i en 3D-vy vilket ska göra det enklare att styra de olika prylarna i hemmet. Funktionen använder bland annat AI för att kunna kartlägga hemmets rum och uppkopplade enheter.

Den nya kartfunktionen i SmartThings ska lösa utmaningen med att användare har allt fler uppkopplade enheter i hemmet. Nu behöver användaren inte lokalisera varje enhet separat innan den ska användas eftersom detta visas i realtid. Funktionen tar hjälp av rumslig AI (Spatial AI) som finns inbyggt i en del produkter från Samsung. LiDAR-sensorer kan mäta upp och rita en exakt 3D-planlösning av hemmet som ligger till grund för den nya vyn.

Kartvyn kan nås via SmartThings-appen i Android- och iOS-enheter samt i TV-apparater. Fler enheter får funktionen, bland annat kylskåpet Family Hub.

Någon som fått och testat funktionen än?

Källa: Pressmeddelande

Galleri

Tänk vad de hittar på. En interaktiv 3D-karta över hemmet - på kylskåpsdörren! Det är ju just där jag på nåt yrvaket sätt verkar hamna varje natt :laughing: