Nu kan du snart be Ziggy styra hemmet

Från sajten:
image

Amazon var tidigt ute med sin smarta röstassistent Alexa redan 2013. Dock dröjde det tills nu med att addera en maskulin röst till assistenten.

För att aktivera en smart röstassistent från Amazon så kan du i nuläget använda följande triggerord; “Alexa”, “Computer”, “Echo” och “Amazon”. En uppdatering som börjat rullas ut av Amazon i USA innebär att det nu kommer att finnas ett triggerord till vid namn “Ziggy“. Uppdateringen innebär också att det blir möjligt att använda en maskulin röst i assistenten istället för den feminina som funnits sedan starten.

När den nya rösten blir tillgänglig här så kan du ändra via antingen appen eller genom att be Alexa att “Change your voice” och “Change your wake word”. I appen refererar man till “Original” och “New” för rösterna. Bra att veta är att har du flera olika röstassistenter från Amazon så måste man ändra varje individuellt.

I USA är det också möjligt att använda kändisars röster för sin assistent och utöver Samuel L. Jackson finns 2 nya tillskott från Shaq och Melissa McCarthy. Vill man använda en kändis röst kostar detta $5 men man får vara medveten om att dessa enbart fungerar med utvalda fraser. Ställer man en fråga som inte fungerar så blir det vanliga Alexa som svarar.

Än så länge har inte uppdateringen dykt upp utanför USA men troligt är att detta sker i fler regioner inom kort.

Källa: The Verge

”Now Ziggy played guitar
Jamming good with Weird and Gilly
And The Spiders from Mars …” :guitar:

2 gillningar