Nu kan du installera IKEA Trådfri-lampor utan fjärrkontroll

Från sajten:
image

IKEA uppdaterar nu IKEA Home smart-appen och gör det möjligt att ansluta Trådfri-lampor till Gateway-enheten utan att använda en Trådfri-fjärrkontroll.

Många är dom, de oskyldiga familjerna som fått åka tillbaka till IKEA-varuhuset en andra gång efter att man insett att det inte går att koppla ihop de inköpta uppopplade lamporna med Gatewayn utan att ha en fjärrkontroll i mellan. Även om kunskapen har funnits att processen kräver en sådan för att komma igång har det onekligen varit ett onödigt köp då den endast behövs vid själva uppkopplingstillfället.

IKEA home smart-uppdatering gör att vi slipper fjärrkontrollen

I senaste uppdateringen av Home Smart-appen (Fd Trådfri-appen) ser IKEA nu till att ha löst problemet.

3 gillningar

Bättre sent än aldrig.

Vi är nog många som har en fjärrkontroll som ligger i en låda och som bara kommer fram när man ska lägga till en ny Ikea-pryttel.

4 gillningar

Intressant. :+1:

Tror inte jag praktiserat det men har det inte varit någon gräns med max 10 enheter per fjärrkontroll? Eller har jag uppfattat det fel? Om så, hur funkar detta om man inte längre har någon fjärrkontroll?

Det skulle ha kommit i fredags, det tog 45 minuter att få in 3st GU10-spottar i gatewayen igen med en glapp kontroll :face_with_symbols_over_mouth:

Äntligen!!!

Jag bytte batteri i min fjärrkontroll, sen fick jag aldrig in den i systemet igen.

Det har strulat för mig med men brukar funka att resetta om knappen. Det jobbiga då är att man måste para om allt som är kopplat till den knappen.