Nordax Bank mixar Smoothie av Klarna

Från sajten:
image

Kan det vara värt att tänka efter en extra gång och gå och ta en smoothie innan vi klickar på slutför beställning?

Nordax Bank lanserar funktion som gör det svårare att handla via Klarna och andra fakturatjänster. Med visst vinstintresse berättar Nordax Bank att snabba avbetalningar på nätshopping är den största anledningen till att unga under 30 år hamnar hos kronofogden. För att förhindra detta så lanserar de nu ett plug-in till Google Chrome som ber en att tänka efter en extra gång innan du slutför köpet.

Smoothie Shopping för Chrome skickar dig till en extra sida som föreslår att du pausar ditt köp i 30 minuter för att få dig att hinna tänka efter en extra gång innan du köper något onödigt – men det går också att direkt be Smoothie att låta dig vara och slutföra ditt köp – men kanske ger den dig en tankeställare som i så många fall behövs.

Det kan ses som en rak känga åt Klarna, men är självklart ett försök till att stjäla deras kunder för att få fler att ta lån hos dem innan de handlar istället – som i slutändan ger exakt samma effekt som skulderna hos Klarna. Men vi kan ge dem att det är en kul idé.

Via: Nordax Bank.