Nokia lanserar streamingboxen 8010

Från sajten:
image

Nokia som en gång i tiden gjorde telefoner med batteritider som höll ett sekel och kunde överleva en kärnvapenattack har nu breddat sig en hel del och nu har de visat upp sin nya streamingbox.

De flesta har idag en tv där de flesta streaming-apparna finns men köper man inte värstingmodellen så kan dessa tjänster vara rätt slöa och apparna får sällan mycket kärlek. Därför köper många en Chromecast, Apple TV eller varför inte en Nokia Streaming Box 8010. Nokias kommande streaminglåda är en fyrkantig liten plastlåda som skeppas med en kontroll som ser ut som något som fanns på 90-talet (men den har bakgrundsbelysning). Även namnet på produkten hintar om att det inte finns allt för mycket kärlek i produkten men nu ska vi sluta vara så negativa.

Nokia Streaming Box 8010 verkar på pappret vara en rätt trevlig liten låda och på insidan hittar vi en Quad-Core-processor (Cortex-A55), 4 GB LPDDR4 RAM och 32 GB eMMC flashminne. När det kommer till portar så har enheten en HDMI-port, en USB-A 2.0, en USB-A 3.0, en USB-C-port, optisk port, 3,5 mm uttag och även ett uttag där du petar in nätverkssladden om du inte vill köra WiFi.

Boxen klarar av att skjuta ut 4K UHD/HDR och har även stöd för Dolby Atmos. Nokia marknadsför den även som att den är perfekt att spela spel på och då gärna ihop med Nokias egna handkontroll. Operativsystemet är Android 11 och prislappen ligger på 129 euro och den lanseras nu under november.

Källa: Nokia

Galleri