Netflix fyller 25 år idag

Från sajten:


Vad som började med uthyrning av DVD-filmer slutade med att de blev giganternas gigant när det kommer till streaming och idag fyller Netflix 25 år.

Året var 1997 och då började det lilla företaget Kibble hyra ut DVD-filmer till glada kunder i USA. De var dock inte som vilken videobutik som helst utan istället för att bege sig till en videobutik och hyra en film så hyrde man sin film online och fick den postad hem. Konceptet uppskattades av många amerikaner och efter ett tag blev Kibble istället NetFlix.com för att slutligen bli Netlix.

När DVD-skivorna började bli passé så var Netflix snabba med att gå över till streaming och de köpte rättigheter till massvis av filmer och serier. Det dröjde dock inte länge innan fler företag ville vara med och äta av kakan så då beslutar de sig för att börja utveckla sina egna tv-serier och filmer. En av de första och största succéerna är serien House Of Cards som sedan följdes av Sense8, Orange is the New Black, Narcos och många fler. Netflix unika koncept med att släppa en hel säsong på en och samma dag förändrade på många sätt hur vi kunde titta på serier – genom att bingea.

Tyvärr har Netflix gått lite från att producera väldigt mycket bra till att producera väldigt mycket som är lite halvbra och ibland även riktigt dåligt. Men det finns fortfarande tid att vända skutan och idag säger vi grattis på födelsedagen till Netflix.

1 gillning

Minns ni Lovefilm? Motsvarigheten till Netflix dvd-uthyrning i Europa.

5 gillningar

Självklart! Körde de och gillade upplägget.

Men all cred till Netflix som verkligen satte streaming på kartan och visade hur det skulle göras.
Man kan säga mycket om Netflix men är det något dom kan är det ju att leverera en stabil tjänst.

:partying_face::star_struck:

Många filmer därifrån :heart:

Perioden som "Netlix" var väl ändå tämligen kortlivad...

1 gillning

Använde dem. Kan fortfarande tycka att namnet var lite suspekt :thinking:

1 gillning