Netatmo lanserar smart styrning för din AC

Från sajten:
image

Netatmo lanserar en produkt för styrning av luftvärmepumpar i hemmet. Nya Netatmo Smart AC Controller kan hjälpa till att sänka energikostnaderna.

Franska företaget Netatmo lanserar en ny produkt för vårt smarta hem. Det är en Smart AC Controller som kan styra de flesta befintliga luftvärmepumpar på marknaden.

Netatmo Smart AC Controller fungerar både under årets kallaste som varmaste dagar och kan styra såväl luftkonditionering som luftvärmepump och smart använd kan den hjälpa till att sänka energikostnaderna i hemmet. Produkten installeras enkelt på egen hand och är kompatibel med enheter som använder en infraröd fjärrkontroll med display för styrning.

Placering kan ske var som helst i rummet tack vare en omnidirektionell infraröd teknik. Denna teknik innebär att kontrollen inte behöver positioneras lika noggrant som hos konkurrerande produkter.

Via Smart AC Controller är det möjligt att ställa in ett kyl- eller uppvärmningsschema på några minuter enligt användarens vanor. Användaren kan justera temperaturen och inställningarna från sin smartphone med hjälp av appen Home + Control.

Om en familjemedlem återvänder tidigare än väntat kan luftkonditioneringen eller uppvärmningen startas på distans precis innan de kommer hem. Det räcker med fem frågor för att Smart Controller ska kunna definiera ett personligt veckoschema som följer levnadsvanorna för alla i hushållet.

För att hantera energiförbrukningen bättre har Netatmo Smart AC Controller också en integrerad “Eco-Assist”-geolokaliseringsfunktion. Den stänger av apparaterna när användaren lämnar hemmet och sätter på dem igen när användaren återvänder.

Smart AC Controller från Netatmo är även kompatibel med olika röstassistenter och anslutna ekosystem, till exempel Google Home, Amazon Alexa och Apple Home.

Netatmo Smart AC Controller har också inbyggda temperatur- och luftfuktighetssensorer som övervakar och analyserar utvecklingen av inomhusklimatet. Information är tillgänglig i realtid och kan läsas av i appen vilket gör det möjligt att göra rätt anpassningar och förbättra komforten.

Rekommenderat pris är 1 279 kronor och den finns tillgänglig hos Komplett, Kjell & Co, Proshop, Elgiganten samt på egna hemsidan från och med idag, 11 maj. Det finns även ett 2-pack för 2 139 kronor. Kompatibilitetskontroll kan göras här.

Källa: Pressmeddelande