Netatmo ger oss skydd från vädret med Smart Weather Station Shield

Från sajten:
image

Netatmo har lanserat en hållare och skydd för utomhusmodulen till sin Smart Home Weather Station. Skyddet gör precis det – skyddar och håller.

Netatmo Smart Weather Station är en smart väderstation som består av tre delar. En huvuddel som agerar hub och har även egna sensorer för att läsa av temperatur och andra parametrar som lufttryck och luftkvalitet. Denna hub gör också att all avläsning kan visas i HomeKit tillika Netatmos egna app.

En inomhussensor som läser av detsamma men placeras i ett annat rum för att få en bättre överblick av hemmets klimat. Vi får också en utomhussensor som läser av parametrarna utomhus, det är denna som nu fått ett extra skydd och fäste för att skydda mot väder och vind samt göra monteringen lättare.

Utomhusmodulen som har kunnat stå på för sig själv under alla år, har även ett hål på baksidan som gör det möjligt att hänga upp den på en spik. Men med Weather Station Shield ger det dig en mer fast installation som passar tillsammans med regn- och vindmätaren.

Netatmo Smart Weather Station Shield ger en helhet som vi gillar

Utseende

Den är större än vad vi först trodde efter att ha sett den på bild. En stor och rejäl plastcylinder med fläns för att släppa in luft och värme för att kunna visa korrekt temperatur och övrig data. Den följer Netatmos formspråk och är snygg i sin enkelhet.

Installation

Monteringen skulle inte kunna vara enklare. I botten av cylindern sitter ett lock vi vrider för att öppna. Det frigör både locket och fästet på hållarens baksida. Med det frikopplat monterar vi enkelt fästet med två skruv, placerar utomhusmodulen i hållaren på lockets insida. Sedan hänger vi dit hållaren på fästet och skruvar på locket i botten igen.

Monteringen skulle inte kunna vara enklare.

Netatmo Smart Weather Station Shield finns tillgänglig nu med ett ordinarie pris på 419 kronor.

FÖRDELAR

  • Snygg för ändamålet
  • Passar bra ihop med övriga delar
  • Enkel installation

NACKDELAR

  • Dyr
  • Stor
  • Är bara ett skydd och hållare

SAMMANFATTNING

Produkten kan kännas en aning överflödig. Men har vi de övriga delarna av väderstationen och vill kunna samla alla dessa på ett och samma ställe på ett smart och snyggt så är det denna du skall ha och vi kan inte annat än rekommendera den för just dig. Priset på 400 kronor är likt Netatmos övriga produkter något i överkant. Samtidigt som denna produkt inte riktar sig till, eller är ett måste för alla. Så gillar vi helhetsintrycket det ger tillsammans med övriga delar av väderstationen på vår uteplats.

BETYG: 4 / 5

Det 3D-printar @RolexJocke till oss väl?

Givetvis, har ni bara filer så löser jag resten.

Någon måste ta fram en logotyp till dig också att ha längst ner på skyddet - @DennisKlarin !

1 gillning

Jag kan lätt skissa en skäggig farbror!

En sak som inte framgår av recensionen är att meningen med skyddet är att det ger bättre mätvärden från sensorn, eftersom det skyddar den från direkt solljus, regn och snö. Se Netatmos bloggpost.

3 gillningar