Nest Thermostat får uppdatering och stöd för Matter

Från sajten:
image

Google släpper nu en uppdatering till Nest Thermostat som ger stöd för Matter. Dock uppdateras bara den nyare modellen som lanserades 2020.

Nest Thermostat får en uppdatering som ger stöd för den nya standarden Matter. Detta innebär att den nu kommer att fungera med Apple Home (och andra kompatibla plattformar som har stöd för Matter) vilket ej varit möjligt tidigare utan omvägar via exempelvis Homebridge. Det är dock bara den nyare modellen av Nest Thermostat som uppdateras, den modell som lanserades under 2020.

Nest Thermostat 2020 Front

För att använda Nest Thermostat med Apple Home krävs att användaren uppdaterat till iOS 16.4 eller senare. För äldre versioner av Nest Thermostat är det i dagsläget osäkert om dessa kommer att uppdateras med stöd för Matter.

Uppdateringen har börjat rullas ut så i vanlig ordning kan det ta lite tid innan alla enheter uppdaterats. Å andra sidan är det troligtvis inte så många i Sverige som drar nytta av detta då enheten inte varit kompatibel med våra lösningar för uppvärmning i svenska hem…

Källa: Google