Nanoleaf lanserar Matter-kompatibla belysningsprodukter

Från sajten:
image

Nanoleaf lanserar de första Matter-kompatibla belysningsprodukterna. Företaget lanserar fyra nya produkter som är kompatibla med Matter.

Kanadensiska företaget Nanoleaf som är verksamma inom smart belysning meddelar idag att de lanserar fyra nya belysningsprodukter som är kompatibla med Matter. Dessa är de fyra första produkterna som är direkt kompatibla, ej via uppdateringar.

Nanoleaf Matter Hero 2

Produkterna ingår i företagets produktlinje, Essentials och erbjuder över 16 miljoner färger eller vitt sken (mellan 2700-6500K). Tack vare stödet för Matter och funktionen Multi-Admin kan produkterna styras och kontrolleras från valfri kompatibel app eller röstassistent som har stöd för den nya standarden.

Dessutom meddelar Nanoleaf att de kommer att presentera en rad nya Matter-kompatibla produkter på CES 2023. De nya produkterna blir tillgängliga för försäljning i början av 2023 på shop.nanoleaf.me med priser mellan 19,99-49,99 euro.

Källa: Pressmeddelande

Länk till pressmeddelandet verkar saknas :slight_smile:

Kommer även deras tidigare produkter med Thread få stöd för matter?

Edit: svarar mig själv på ovan. Nej, deras nuvarande produkter kommer inte stödja Matter då nuvarande chipen inte klarar det.