MX Anywhere 3 följer med oss var vi än går

Från sajten:
image

MX Anywhere 3 är musen för dig som vill ha en liten men lyxig följeslagare med dig när du reser.

Mx Master 3 är en av de bästa mössen på marknaden. Dess storlek, dess form och de båda scrollhjulen är mer eller mindre perfekta. Den är däremot inte smidig att ta med på resan. Det är här MX Anywhere 3 kommer in.

MX Anywhere 3

Ergonomi

Kvar är det härliga scrollhjulet på toppen samtidigt som själva musen är kraftigt förminskad. Logitech menar att den forfarande är formad efter handen men våra normalstora händer behöver kupera runt musen. Eller som de som jobbar med ergonomi säger, kloformad hand. Det är inte bra i längden men det fungerar under temporära arbetspass.

MX Anywhere 3 saknar vid första anblick ett sidscrollande hjul. Men genom att trycka på ena knappen på sidan blir hjulet på ovansidan sidscrollande. Mycket smidigt.

MX Anywhere 3

Teknik

Precis som med övrigt premiumsegment från Logitech kan vi ansluta MX Anywhere 3 till totalt tre enheter så som en dator eller surfplatta. Det görs via Bluetooth eller den klassiska Unifying-dongeln. Denna dongel följer med på PC-versionen men inte på Mac-versionen. En annan skillnad dem är att Mac-versionen har med en USB-C till USB-C-kabel medan PC-versionen har en USB-C till USB-A-kabel i förpackningen.

Vi har typ aldrig laddat musen under vår testperiod som varat i flera månader. Officiellt klarar den 70 timmars användning och klarar att hålla igång hela 3 timmar på endast en minuts laddning.

Totalt är det fem knappar, höger vänster, de två på vänsterkanten samt scrollhjulet som kan klickas ner. Dessa kan du ställa in genom Logitechs Options.

MX Anywhere 3

Pris och färg

För de 745 kronor som den kostar nu är den ett veritabelt kap. PC-versionen finns i mörkgrå, vit och rosa. Mac-versionen endast finns i vitt och kostar i dagsläget 990 kronor. Båda fungerar som sagt både på PC och Mac.

MX Anywhere 3

Sammanfattning

Trots att den inte riktigt levererar på den utlovade ergonomin kan vi inte riktigt kritisera den för det. Alternativet hade varit att göra den större och det vill vi inte. Faktum är att vi inte kan komma på en endaste anledning att inte köpa Mx Anywhere 3. Däremot ser vi fram emot att få ett riktigt hjul på sidan i nästa version.

Betyg: 4,5/5

Teknikveckan rekommenderar starkt

Recensionsexemplar från Logitech.


i samarbete med PriceRunner

Har Logitech-programvaran uppdaterats för M1?

1 gillning

Att den är M1 optimerad?. Men blev lite nyfiken vad det spelar för roll?

Appar som inte är det tappar cirka 20 % i prestanda.

ah ok.
Men just hur musen ställs in känns inte avgörande?.. eller går hela musen segare?

Tänker själva Logitech Options som gör att man får olika genvägar för musknapparna i olika appar.

ah, då är jag med :+1:

Denna kanske fungerar för både vänster- och högerhänta.

Vill gärna ha den i svart. Undrar om PC-versionen (som finns i mörkgrått) egentligen funkar lika bra till Mac.

Det är exakt samma mus så det gör den.

1 gillning