Mophies Speedport-serie gör det enkelt att välja GaN-laddare

Från sajten:
image

Tidigare i år lanserade Mophie deras nya serie av GaN-laddare och de har sett till att det finns en för alla behov.

Om du har råkat missa att GaN-laddare tar över på marknaden så kan vi förklara kort vad skillnaden är. I de gamla laddningsklumparna används kisel vilket kräver fler komponenter och kräver mer utrymme för värmeutveckling än laddare med galliumnatrid (GaN). Med andra ord kan Mophie Speedport-laddarna tillverkas i mycket mindre storlekar och de laddar mer effektivt samt slösar mindre energi.

Standard 40W vs GaN Speedport 67W

Kort och gott ett bättre, tryggare och i längden mer ekonomiskt alternativ men det finns fortfarande en liten nackdel med tekniken som fortfarande är relativt ny. Nämligen att det fortfarande är lite dyrare än de klassiska laddarna. Den laddare som vi har testat kostar 699 kronor.

Mophie Speedport 67

Med Speedport-serien är det inte svårare än att du bestämmer vilken watt som passar och hur många enheter du tänker ladda. Vi har testat Speedport 67 med två portar vilket ger åtminstone undertecknad allt som behövs för stunden. Det smidiga med denna är att den kan leverera 67 Watts laddning från båda portar men endast en åt gången. Kopplar du in en andra enhet så fördelas effekten istället. Så om du befinner dig i ett nedsläckt rum så är det skönt att veta att du får bästa effekt oavsett vilken port du träffar i blindo.

Speedport 67 passar nyare telefoner och för oss i Apples ekosystem kan vi enkelt ladda våran iPhone och en iPad. Eftersom den klarar upp till 67 watt så går det även att ladda en MacBook Air eller MacBook Pro 14 tum. Om du istället har en MacBook Pro 16 tum så borde du titta på Speedport 120 istället då den datorn kräver lite mer än denna lilla laddare erbjuder.

Recension: Mophie Speedport 67

Fördelar

  • Smidig
  • Levererar 67W oavsett port (en åt gången)

Nackdelar

  • Något saftig prislapp

Detaljer

Passar: Universal

Färg: Vit

Portar: 2x USB-C

Effekt: 67W Power Delivery snabbladdning

Storlek: 9,7 cm x 5,5 cm x 3 cm

Pris: 699 kronor

Sammanfattning

Mophie kan nästan inte göra det enklare att välja laddare och vi rekommenderar Speedport 67 till dig som vill ha en smidig laddare för flera enheter. Ladda din MacBook, iPhone eller iPad på ett par timmar och om du ska iväg på resan tar den upp minimalt med plats i packningen. Priset på 699 kronor tar emot en aning men det är kostaden för GaN-tekniken och den är ta mig tusan värd den extra momsen.

Betyg: 4 / 5

Teknikveckan rekommenderar!
1 gillning

Alltså, nu börjar storlek/effekt bli riktigt bra. Jag har 100 laddare känns det som, men kanske en till..:sweat_smile:

1 gillning

Mophie (zagg.com) har rea på denna laddaren nu, kostar ~200kr
Finns även andra laddare eller laddställ som har nedsatt pris.
Shop Special Offers: Save up to 70% off

2 gillningar